Siekdama paskatinti Klaipėdos gyventojus prisidėti prie miesto biudžeto formavimo bei dalyvauti reiškiant įvairias iniciatyvas, sausio pabaigoje administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė kreipėsi į namų valdytojus prašydama iškabinti skelbimus gyventojams, kuriuose raginama teikti pasiūlymus.

Šis kreipimasis į daugiabučių namų administratorius buvo sėkmingas, nes per dvi savaites Klaipėdos savivaldybės administraciją pasiekė daugiau nei pusšimtis pasiūlymų iš klaipėdiečių.

„Maloniai nustebino, kad gyventojai teikė realius ir pagrįstus miesto tvarkymo siūlymus. Šiandien galime konstatuoti, kad dalis pasiūlymų bus perduota įvertinti mieste veikiančioms bendruomenėms, kurios apsvarstys juos, nustatys prioritetus bei teiks paraiškas finansavimui iš bendruomenių projektams skirtų lėšų“, – sakė administracijos direktorė J. Simonavičiūtė.

Kita dalis siūlymų bus perduota Miesto ūkio departamentui. Jie bus įtraukti į 2015 m. departamento veiklos plano priemones.

Apibendrinant miestiečių pasiūlymus, galima išskirti dažniausiai teikiamų pasiūlymų grupes: dangų įrengimas ir remontas; želdynai ir aplinkos tvarkymas; vaikų žaidimų aikštelių atnaujinimas; sporto aikštelių įrengimas ar sutvarkymas; teritorijų aptvėrimas (vaikų žaidimų, futbolo aikštelės; kiemo aptvėrimas); tualetai; automobilių eismas bei parkavimas; suoliukų įrengimas; lietaus kanalizacijos sutvarkymas; draudžiamų ženklų (vedžioti šunis) ir ekskrementų dėžių įrengimas; apšvietimo įrengimas; požeminių ir rūšiavimui skirtų šiukšlių konteinerių įrengimas.

Bendruoju savivaldybės administracijos elektroniniu paštu buvo gautas tik vienas Klaipėdos Jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos pasiūlymas dėl Senjorų metais numatytų renginių ir finansavimo.

Taip pat gautas pasiūlymas dėl viešojo transporto lengvatų Senjorų metais, kurio esmė – galimybė nemokamai naudotis viešuoju transportu 70-mečiams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

„Tokio pasiūlymo įgyvendinimui Klaipėdos miesto biudžete papildomai reikėtų numatyti apie 1,4 mln. eurų, o suteikus galimybę nemokamai viešuoju transportu naudotis sulaukusiems pensinio amžiaus žmonėms iki 70 metų, biudžete papildomai reikėtų numatyti dar apie 2,2 mln. eurų. Tokiu būdu vietoje dabar planuojamų 4,81 mln. eurų, biudžeto išlaidas reikėtų didinti iki 8,41 mln. eurų“, – komentavo pasiūlymą Judita Simonavičiūtė.

Klaipėdos miesto taryba kasmet nustato lengvatinius važiavimo tarifus miesto autobusuose. Klaipėdos miesto savivaldybės 2015 metų biudžeto projekte vežėjams už lengvatas turinčių keleivių vežimą suplanuota skirti apie 4,81 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją