Renginių socialinio partnerio – Maltos ordino pagalbos tarnybos, gruodžio 7 d. organizuotos Maltiečių sriubos dalinimo akcijos metu, žmonės paaukojo 1552 Lt.

Į gražias miesto švenčių akcijas noriai jungėsi miesto bendruomenės. Medaus, pyragų, kūčiukų, kisieliaus ir blynų švenčių metu, įskaitant Maltiečių sriubos akciją bei Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos auką, miestelėnai paaukojo 5921 Lt.

Jau antrus metus į gerumo renginius įsitraukė Lietuvos verslo kolegija, kuri organizavo šventinį bėgimą „Padovanok senjorams Kalėdas“. Renginio metu Maltos ordino pagalbos tarnybai paaukota 1947 Lt.

„Klaipėdoje norime kurti gerumo tradiciją, kuri būtų pažymėta kiekvieno iš mūsų kalendoriuje. Suaukoti beveik 6 tūkstančiai litų rodo, kad esame geri ne tik žodžiais, bet ir darbais. Nors ir be sniego, tačiau tai buvo šviesus ir šiltas Kalėdų laukimas“, – teigė Romandas Žiubrys, viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius.

Visi prieškalėdiniu laikotarpiu surinkti pinigai bus skiriami pagyvenusių žmonių paramai Klaipėdoje, kurią vykdo Maltos ordino pagalbos tarnyba. Surinktos lėšos bus naudojamos dviems svarbiausioms veikloms – projektui „Maistas ant ratų“ ir socialinės globos skatinimui.

Ateinančiais metais Maltiečių organizacijos savanoriai Klaipėdoje kiekvieną darbo dieną sriubą veš 50-čiai žmonių – tai yra dvigubai daugiau nei prieš metus. Dar 30 senolių maisto daviniai, kuriuose yra visi būtiniausi produktai, pasieks kartą per dvi savaites.

„Tiek daug geranoriškų iniciatyvų dar nebuvome sulaukę. Mūsų žinią išgirdo daugybė bendruomenių, mokymo įstaigų, pavienių žmonių, įmonių. Žmonės noriai jungiasi į savanorių gretas, kartu su jais lanko senelius, domisi, padeda tvarkyti namus. Visuomenė keičiasi. Labai noriu visiems palinkėti, kad gerumas lydėtų ne tik prieš Kalėdas, bet ir visus metus“, – sakė Bronius Einars, Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje.

Netikėta dovana nustebino viena Klaipėdos įmonė, kuri Maltiečių globojamiems seneliams paaukojo greito paruošimo makaronų už 30 000 Lt.

Dar penkios miesto įmonės Klaipėdos senoliams parengė dovanų bei apdovanojo dėmesiu. O Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga, vargstantiems senoliams paaukojo 1000 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją