Posėdį sveikinimo kalba pradėjęs meras Vytautas Grubliauskas, kuris į pirmosios tarybos narius kreipėsi kaip į savivaldos signatarus, sakė: „Pirmosios tarybos nariai padėjo politinės kultūros uostamiestyje pamatus ir tokios kultūros pavyzdžiu vis dar tebėra tuometinės miesto tarybos pirmininkas Vytautas Čepas“.

„Beveik nė vienu klausimu taryboje vienybės nebuvo, bet visi jie buvo sprendžiami atvirai, posėdžių salėje“, – prisiminimais dalijosi toliau vadovavimą posėdžiui perėmęs pirmosios miesto tarybos vadovas V. Čepas.

Vardindamas prieš ketvirtį amžiaus kadenciją ėjusios tarybos darbus, V. Čepas tarp svarbiausiųjų išskyrė Girulių girios išsaugojimą, Klaipėdos universiteto steigimą ir Jūrininkų ligoninės statybą.

„Visi šie ir daugelis kitų darbų buvo atlikti per blokadą, karinės invazijos metais, kai reikėjo ne tik dirbti miesto labui, bet ir nuolat vesti derybas su uostamiestyje dislokuotais svetimos kariuomenės atstovais“, – kalbėjo V. Čepas.

Iškilmingo posėdžio metu uostamiesčio savivaldai nusipelnę asmenys buvo apdovanoti atminimo medaliu bei pirmosios po Nepriklausomybės atkūrimo tarybos veiklai skirta knyga „ Kitokių žmonių miestas. Klaipėdos miesto savivaldybė 1990-1995 metais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)