„Jau trečius metus iš eilės organizuojame Verslo akademiją, nes matome realų pokytį, kurį šis projektas verslui padeda pasiekti. Iššūkių apsuptyje neretai pritrūksta laiko pažvelgti į savo verslą iš šalies, suprasti tikruosius augimo stabdžius bei atrasti naujas galimybes. Verslo akademijoje įmonių atstovai turi unikalią galimybę nuosekliai ir koncentruotai įsivertinti savo verslą bei susidėlioti aiškų augimo planą. Pasiteisinusi metodologija, verslo praktikų mentorystė, daugybė naujų vertingų kontaktų, didelis matomumas ir tuo pačiu saugi aplinka – tai priemonių visuma, kuri suteikia neribotas galimybes“, – pranešime spaudai teigia Rasa Verkauskaitė-Kazanskienė, „Swedbank“ Smulkių verslo klientų ir pardavimų skyriaus vadovė.

Augti padės patyrę mentoriai

Pasak R. Verkauskaitės-Kazanskienės, smulkieji verslai dažnai neišnaudoja galimybių verslo klausimais pasikonsultuoti su sėkmingai jau užaugusiais verslais. Akademijos dalyviai nustemba, kaip atvirai ir paprastai mentoriai, patyrę verslo praktikai, dalinasi savo patirtimi, išmoktomis pamokomis ir priimtais sprendimais. Ir dar labiau nustemba supratę, kad dauguma verslų, nepaisant jų dydžio, susiduria su tais pačiais iššūkiais, gal tik jų mastelis skirtingas.

„Kartais verslininkams tiesiog reikia, kad kas paskatintų pasižiūrėti į savo veiklą kitu kampu, užduotų tinkamus klausimus ir palaikytų, priimant sprendimus. Tokį reikšmingą vaidmenį puikiai išpildo ilgametę patirtį sukaupę akademijos mentoriai“, – pasakoja ji.

Rasa Verkauskaitė-Kazanskienė

Tarp akademijos mentorių – patyrę verslininkai ir ekspertai: „RAIT Group OÜ“ generalinė direktorė Dovilė Končak, „ACME Grupės“ direktorius Sergej Artemiuk, „Inspired UM" partneris, verslo plėtros vadovas Domantas Gailius, „Kika Group“ eksporto plėtros vadovas Paulius Ausmanas, sertifikuotas koučingo treneris Povilas Petrauskas, „Biržų duona“ vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas, „Uoga uoga“ įkūrėja Jelena Sokolovska. Dar keli mentoriai bus paskelbti jau visai netrukus.

Programos dalyvių laukia net 12 savaičių intensyvių mokymų, kurių metu dalyviai analizuos savo verslą strategijos, procesų valdymo, rinkodaros ir pardavimų, finansų bei personalo valdymo srityse. Verslo akademijos programa paremta Kanadoje sukurta verslo stiprinimo metodologija, kurios sudarymu ir pateikimu projekto metu rūpinasi patyręs verslo koučeris Povilas Petrauskas.

Siekia stiprinti šalies verslą

Smulkių verslo klientų ir pardavimų skyriaus vadovė pranešime spaudai teigia, kad vienas iš svarbių Verslo akademijos tikslų yra stiprinti ne tik verslus, kurie dalyvauja Akademijoje, tačiau ir tuos, kurie stebi projektą iš šalies. Į akademiją atrenkamos įmonės iš skirtingų miestų ir kuo įvairesnių veiklos sektorių, tad galimybių ir idėjų savo verslo stiprinimui gali atrasti ir šį projektą stebintys verslų atstovai bei apie nuosavo verslo steigimą dar tik svarstantys.

Į Verslo akademiją bus atrinkta 10 verslų iš visos Lietuvos, kurie veikia daugiau kaip 2 metus ir kurių metinės pardavimų pajamos siekia iki 2 mln. eurų. Akademijos programa startuos 2024 m. vasario pabaigoje ir tęsis iki birželio mėnesio vidurio.

Paraiškas dalyvauti programoje galima užpildyti puslapyje www.swedbank.lt/versloakademija nuo sausio 23 d. iki vasario 01 d.