Neseniai salesforce.com atliko beveik 2000 visame pasaulyje lyderiaujančių klientų aptarnavimo įmonių apklausą. Tyrimo metu bandyta išsiaiškinti kokiais kriterijais vadovaujasi gerai klientų vertinamos įstaigos, teikiančios populiarias paslaugas, rašo smallbiztrends.com.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad klientų aptarnavimo srityje vertinamos įmonės dažniausiai sau kelia tris pagrindinius kriterijus - nenutrūkstamas paslaugų teikimas, kokybiškas aptarnavimas ir greitas reagavimas į klientus. Smulkieji verslininkai norėdami užtikrinti, kad jų klientai paslaugas gaus visą parą, gali naudotis kitų aptarnavimo įmonių pagalba, rašo portalas. Tuo tarpu aptarnavimo kokybę pagerinti gali padėti įrankiai, kurie leidžia reitinguoti jūsų įstaigą. Naudodamasi šiuo įrankiu įmonė gali lengviau stebėti klientų nuotaikas, gauti atsiliepimus ir tai padeda greičiau reaguoti į klientų užklausas.

Antrasis kriterijus, kurį itin vertina klientai ir kurį sau kelia aukštais reitingais įvertintos aptarnavimo įmonės, efektyvumas. Greitis vis dar išlieka vienu svarbiausių sėkmės parametrų. 47 proc. apklaustųjų, paprašyti įvardyti tris svarbiausius kriterijus, kuriais vadovaujasi vertindami savo įmones, įvardijo vidutinį aptarnavimo laiką, 38 proc. įvardijo aptarnautų klientų skaičių ir 32 proc. - klientų pasitenkinimą.

Kaip svarbų sėkmės rodiklį įmonės nurodė kuo geresnį savo darbuotojų apmokymą ir motyvavimą, kad šie padarytų viską, jog klientas liktų patenkintas. Našiausių įmonių darbuotojai net 3 kartus dažniau jaučia įsipareigojimą įtikti klientui nei prastų įmonių.

Apklaustieji verslininkai taip pat teigė, kad yra linkę versle naudoti naujausias technologijas, pavyzdžiui, suteikti klientams galimybę gauti paslaugas naudojantis mobiliąja programėle.

Anot sėkmingai aptarnavimo srityje dirbančių verslininkų, reikia nuolatos tobulėti stengiantis kuo aiškiau suvokti, ko reikia klientui. Tam, įsitikinę jie, gali padėti įvairūs prieinami įrankiai, reitingavimo sistemos, socialinės apklausos ir panašiai, rašo portalas.

Prie sėkmingo verslo vystymo, parodė apklausa, taip pat gali prisidėti ir duomenų apie aptarnavimo kokybę rinkimas. Tam, anot apklaustųjų, reikėtų analizuoti darbuotojų pasiektus rezultatus ir gilintis į klientų atsiliepimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją