Siekiai neatsilikti nuo didžiųjų rinkos žaidėjų ir išlikti konkurencingais, priverčia smulkiuosius verslininkus dirbti daug skirtingų darbų vienu metu ir ieškoti kūrybingų sprendimų.

Portalas „Mashable“ pateikia keleto verslininkų patarimus, kaip galima padaryti daugiau išleidžiant mažiau pinigų.

1 patarimas: laiką išnaudoti išmintingai

Portalo „YouBeauty.com“ įkūrėja Laura Kenney sukūrė sistemą, leidžiančią užtikrinti, kad visi sugalvoti dalykai padaromi kokybiškai ir kad darbai sudėliojami tinkama prioritetų tvarka.

„Yra labai daug būdų, kaip galima planuoti dieną: peržiūrėti neįtikėtinus naujus filmukus, sužinoti apie išmanius turinio pateikimo skaitytojams būdus ar dalijimąsi socialiniuose tinkluose, naujus metodus, kaip pagerinti klientų patirtį apsipirkimų sistemoje. Tiesą sakant, mokantis galima praleisti visą dieną, o tai darant visai neskirti laiko darbui ir savo tikriesiems tikslams, uždaviniams“, – sakė moteris.

2 patarimas: įvertinkite savo klientų atsiliepimus

Vienas „Unroll.me“ įkūrėjų Jojo Hedaya žino klientų klausymo naudą: „Vartotojų atsiliepimai yra labai svarbūs, tačiau būna, kad dažnai jie nori kažko, kas gali jiems pakenkti. Tai yra priežastis, dėl kurios reikia sekti vartotojų elgesį. Reikia naudotis jų atsiliepimais, nes tai suteikia galimybę geriau atitikti jų poreikius, tačiau surinktus duomenis reikia derinti su duomenimis apie jų elgesį“, – sakė jis.

Jis pasakojo, kaip jo kompanija vertina kiekvieno vartotojo atsiliepimą: darbuotojai kasdien diskutuoja apie vartotojų pasiūlymus rytiniuose susitikimuose. Kai darbuotojai nusprendžia, kad kažką verta įdiegti, jie tai padaro, o tada ilgai stebi, ar tai gali pasiteisinti.

Verslus jaunimas

3 patarimas: samdykite gerus specialistus

Kai kalba pasisuka apie darbuotojų samdymą, didžioji dalis startuolių ir jaunų verslų renkasi remdamiesi tam tikra kultūra – jie samdo asmenybes. Viena „Paperless Post“ įkūrėjų Alexa Hirscheld tvirtino, kad taupyti įgūdžiams ir žinioms negalima.

„Dirbdami mažoje kompanijoje, niekada nedarykite nuolaidų samdydami žmones: jei reikia itin talentingų žmonių, kurių dar negalite pakviesti dirbti, leiskite apie tai jiems sužinoti. Taip pat turite pripažinti, kad svarbiausia yra darbuotojo žinios ir įgūdžiai, ir tik vėliau yra jo asmenybė. Aišku, jei matote labai daug asmenybės nesuderinamumų, to žmogaus tikrai nesamdykite“, – teigė verslininkė.

4 patarimas: neparsiduokite

Kai kurie smulkių verslų savininkai galvoja, kad galimybė parduoti verslą didesnei korporacijai, turinčiai didelį kapitalą, padės verslininkui tapti „didžiuoju žaidėju“. Visai kitaip mano „WunWun“ įkūrėjas ir vadovas: jis įsitikinęs, kad savo „nepriklausomybę“ reikia išlaikyti kuo ilgiau.

„Jei tai darysite taip ilgai, kaip tik galėsite, tai atiduodami kompaniją į kitų rankas išlaikysite daugiau jos akcijų. Kitaip tariant, jei matysite artėjantį gerą sandorį, jį visai verta apsvarstyti, tačiau tikrai turite pagalvoti, ar tikrai išaušo geriausias laikas atiduoti kompaniją į kitų rankas“, – pasakojo verslininkas.

5 patarimas: paklausinėkite aplink

Kai smulkus verslininkas staiga pritrūksta pinigų, jis dažnai turi tinklą panašiai mąstančių verslininkų, kurie jau yra tai patyrė. Vienas įkūrėjų ir „Sketchfa.com“ vadovas sakė, kad išties verslas yra komandinis sportas, ir kad vis daugiau žmonių nori prie jo jungtis: „Kai jūs kažko labai norite, tai tik paprašykite to! Gal nustebsite, kaip dažnai žmonės yra linkę padėti vienas kitam. Daugelis verslininkų tikrai rūpinasi savo kolegų gerove.“

6 patarimas: niekada nenustokite ieškoti

Daugelis smulkiųjų verslininkų žino, kad norėdami išlikti jie turi ieškoti pačių išradingiausių sprendimų, taigi visada, reikia „laikyti priglaudus ausį prie žemės“. Išradingumas – geriausias verslininko draugas. Norėdami būti sėkmingi, turite judėti labai greitai ir daryti bet ką, kad darbus atliktumėte dar greičiau. Startuoliai visada turi eksperimentuoti, bandyti, galvoti apie naujus verslo modelius ar net pokyčius kompanijoje.

7 patarimas: daug svajokite

„Placemeter“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Alex Winter sakė, kad kiekvienas verslininkas turi būti gerai apsisprendęs, ką jis laikys sėkme: „Nepameskite savo ambicijų iš silpnumo. Būkite sumanūs bei pasirengę apginti savo interesus, įgyvendinti aukštai iškeltus tikslus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)