Šiemet eglės įžiebimo šventė – kiekvieno namuose

Šventinio laikotarpio pradžią Vilnius paskelbė lapkričio 28 dieną, įžiebdamas pagrindinę Lietuvos eglę Katedros aikštėje. Iškilmingą įžiebimo momentą šiemet raginta stebėti ekranuose, jaukioje ir saugioje savo namų aplinkoje.

Šiemet ji – lyg siurrealistinis paveikslas, kurio transformacijos įtraukia ir pasakoja savitą kalėdinę istoriją, atveria viduje slypinčią staigmeną. Atidžiai įsižiūrėję pamatys, kad sujungus nuo centrinės eglės dalies žaismingai atitrūkusias keturkampes dalis, galima išvysti dar vieną 12 m skersmens eglės figūrą.

Kalėdų eglės autoriui Dominykui Koncevičiui eglės idėją diktavo šie keisti, nenuspėjami, netikėtų pokyčių lydimi metai.

Pasivaikščioti po miestą nesibūriuojant ir saugiai grožintis kalėdinėmis puošmenomis galima iki pat sausio 7 dienos.

Šiemet Kalėdų miesteliai iš Vilniaus Katedros, Rotušės aikščių ir Dizaino skvero persikelia į elektroninę erdvę – verslininkų kurtas dovanas, suvenyrus ir paslaugas galima rasti www.kaledossostineje.lt.

Pernai metų karalienė įvertinta ne tik Lietuvoje

Pernai Katedros aikštę puošė šachmatų motyvais tviskanti žaliaskarė. Eglę karalienę gaubė mėlynų šviesų rūbas ir baltų šviesų mantija, aplink ją rikiavosi įvairios šachmatų figūros.

Simboliška, kad karalienė stovėjo tarp dviejų bokštų – Katedros varpinės ir Gedimino pilies. Tąkart eglę papuošė apie 100 tūkst. šviesos diodų.

Įspūdinga eglė sulaukė ir išskirtinio užsienio žiniasklaidos dėmesio. BBC interneto puslapio „Newsround“ straipsnyje apie įspūdingiausias egles, Vilniaus šachmatų karalienė buvo paminėta pirmoji.

Taip pat pasigrožėti išskirtine egle kvietė JAV televizijos kanalas „The Fox” bei didžiausia Kinijos žiniasklaidos organizacija „Xinhua“.

Pernykštės Kalėdų eglės Katedros aikštėje kūrybos, konstrukcijos sumontavimo, papuošimo, šventinės erdvės dekoravimo, priežiūros, demontavimo, transportavimo paslaugoms tąkart skirta apie 90 tūkst. eurų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)