Visų paslapčių šydas bus atskleistas jau labai greitai – 2021 m. gruodžio 1 d. 19.00 val. Tą vakarą, kai sužibs centrinė miesto eglė, visi atvykę į šventę galės stebėti ir išskirtinį reginį – šiaurės pašvaistę, kurią kurs apšvietimo profesionalai „Sound and Lighting Production“. Miesto puošybos idėjos išpildymas Širvintose patikėtas UAB „Švenčių studija“.

Šiaurės pašvaistės spalvų atspindžiais Širvintos žibės visą šventinį laikotarpį, nukelsiantį į tikrą vaikystės pasakose aprašytą žiemą su įspūdingo dydžio baltaisiais lokiais bei pingvinais.
Pasigrožėti Širvintų tvenkinio atspindžiais, kalėdinėmis dekoracijomis apjungtomis skirtingomis miesto erdvėmis kvies ant vandens terasos suspindęs didžiulis deimantas.

„Galvodami ir apie tebesitęsiančią pandeminę situaciją, apie šeimas su vaikais, senjorus, kuriems būtina daugiau judėti, būti gryname ore, šiemet atsisakėme koncentravimosi į vieną susibūrimo tašką, kuriuo paprastai tampa centrinė eglė. Norėjome pakviesti pasivaikščioti, pasigrožėti tiek gamtos dovanotais turtais, tvenkinio pakrante, tiek pastaraisiais metais sukurtomis erdvėmis, atrasti staigmenas. Pasirinkome kiek kitokią kryptį – modernią, galbūt net lengvai avangardišką. Tačiau, tikiu, kad ne mažiau įtraukiančią ir žavią,“ – sako Širvintų r. savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.

Šventiniu laikotarpiu Širvintose prie eglės vyks kalėdinė prekyba, tradiciškai veiks ir kalėdinis paštas – kiekvienas vaikas, įmetęs savo laišką ir užrašęs adresą, tikrai sulauks atsakymo iš paties Kalėdų senelio. O pasigrožėti šventiškai sužibusiomis Širvintomis bus galima ne tik pėsčiomis, bet ir smagiai susėdus Kalėdomobilyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)