Kalėdas žmonės sutiko ant slidžių

„Pagal pirkimus matome, kad prieš šventes iš mūsų įsigytus dovanų kuponus, kaip tik šventinėmis dienomis žmonės ir panaudojo, matyt, gavę dovanų. Per šventines dienas daug tokių buvo”, – pasakoja Liepkalnio žiemos pramogų parko administratorė Julija.

Pašnekovė tikina, kad lankytojų Liepkalnyje netrūko nei pernai, nei šiemet, nors viskas priklauso nuo oro sąlygų: „Šiemet orai mus lepina. Pavyzdžiui, pernai, gruodžio 25-ąją teko užsidaryti, nes buvo nulytos trasos, atsidarėme vėl tik gruodžio 31 dieną. Lietus yra pats blogiausias dalykas mums, net pliusinė temperatūra nėra tokia pavojinga, kaip lietus.”

Anot Julijos, pernai Liepkalnio trasos savo sezoną baigė kovo pabaigoje, užpernai – vasario, todėl sunku nuspėti, kaip bus šiemet. Visgi, pašnekovė teigia, kad jau galima pastebėti, jog slidinėjimo trasos ir atsidaro vėliau, nei ateina kalendorinė žiema, ir užsidaro vėliau – dažnai jau prasidėjus kalendoriniam pavasariui: „Žiema kasmet pasislenka.”

Po Naujų metų – „Snow parkas”

Šiemet Liepkalnio slidinėjimo centre yra 9 trasos bei 10 keltuvų. Trasos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas: nuo pradedančiojo iki profesionalo.

Liepkalnis

Viena žalia trasa, skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – ypač patyrusiems slidinėtojams. Į jas kelia 10 keltuvų – du pradedančiųjų, vienas iš jų – naujas diržinis keltuvas, itin patogus besimokantiems ir vaikams, šeši bugeliniai keltuvai ir du inkariniai keltuvai.

Bendras trasų ilgis siekia 2,6 kilometro, o paslidinėję pailsėti ar pavalgyti gali Liepkalnyje įsikūrusioje kavinėje, kuri yra prie 10-osios pradedančiųjų trasos, todėl, sėdint viduje, galima stebėti slidinėjančiuosius.

Po naujų metų turėtų atsidaryti ir „Snow parkas”, kuriame bus pastatytos ir specialios figūros, per kurias bus galima slidinėti.

Kiek visa tai kainuoja?

Pirmadieniais-penktadieniais už keltuvų bilietą suaugusysis sumokės 10 eurų už valandą, o šeštadieniais-sekmadieniais bei švenčių dienomis po 11 eurų. Keltuvų bilietas vaikams iki 12 metų, neįgaliesiems bei senjorams (pateikus pažymėjimą ar amžių įrodantį dokumentą) pirmadieniais-penktadieniais valandai kainuoja 5 eurus. Šeštadieniais-sekmadieniais ir švenčių dienomis valandos keltuvų bilietas kainuos 6 eurus.

Neturintys slidinėjimo inventoriaus jį gali išsinuomoti Liepkalnio žiemos pramogų parke. Slidžių arba snieglenčių komplekto nuoma valandai kainuos 7 eurus, o už papildomą valandą teks sumokėti po 3 eurus. Tik slidžių ar snieglentės nuoma valandai kainuos 4 eurus, o papildoma valanda – 1,5 euro. Specialių slidinėjimo batų nuoma kainuos 3 eurus valandai, o papildoma valanda taip pat kainuos 1,5 euro.

Liepkalnis

Slidžių lazdų nuoma valandai kainuos taip pat 3 eurus, o papildoma valanda – 1,50 euro. Šalmo nuoma visam slidinėjimo laikui kainuos 3 eurus. Akinių nuoma valandai kainuoja 3 eurus, o papildoma valanda kainuos eurą. Taigi, už valandos slidžių, batų, slidžių lazdų, akinių bei šalmo nuomą teks sumokėti 16 eurų. Beje, atsiskaityti Liepkalnyje galima ne tik grynaisiais, bet ir kortele.

Veikia ir slidinėjimo mokykla

Liepkalnio trasos pradeda veikti vos tik sulaukus pastovios minusinės temperatūros. Kad nepritrūktų sniego, rūpinasi net 12 sniego patrankų, įrengtas didelis vandens rezervuaras ir siurblinė. Tokia infrastruktūra laisvai užtikrina visų sniego patrankų darbą ir leidžia pagaminti pakankamą kiekį sniego ir jį išlaikyti net tada, kai mieste – dargana.

Pasigamintą sniegą reikia prižiūrėti, tam yra skirti trys retrakai – sniego lyginimo traktoriai. Paruošus trasas, jose galima slidinėti ir prie pliusinės temperatūros, nes mažiausias sniego dangos storis – 30 centimetrų, tad sniegas greit netirpsta.

Beje, nemokantys slidinėti gali to išmokti Liepkalnio slidinėjimo mokykloje. Individuali slidinėjimo pamoka, kurios trukmė 50 minučių, kainuos 25 eurus, tačiau keltuvų bilietas bei inventoriaus nuoma nėra įskaičiuota į šią kainą. Pamokos vedamos ir dviems, trims, keturiems ir penkiems asmenims.

Įprastu grafiku Liepkalnio slidinėjimo parkas pirmadieniais dirba 14–23 val. Antradieniais-penktadieniais nuo 12 iki 23 val., šeštadieniais 9–23 val., sekmadieniais nuo 9 iki 22 val.

Gruodžio 27 ir 28 dienomis slidinėti bus galima nuo 10 iki 23 val. Gruodžio 29 ir 30 dienomis Liepkalnio pramogų parkas veiks įprastu savaitgalio grafiku. Gruodžio 31-ąją slidinėti bus galima nuo 10 iki 23 val., o sausio 1-ąją žiemos pramogų parkas veiks 12–23 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)