Jubiliejų švenčiantis Vilnius iškepė įspūdingą tortą

Lapkričio 26-osios vakarą Katedros aikštėje suspindo ilgai laukta sostinės eglė. 700–ąjį gimtadienį švenčiantis Vilnius simboliškai nusprendė papuošti miestą menine Kalėdų eglės kompozicija – elegantišku trijų aukštų jubiliejiniu tortu, kurį puošia 700 žvakučių.

„Kalėdų eglės temą šiais metais padiktavo artėjanti iškilminga proga – Vilniaus jubiliejus, erdvė, kurioje kasmet nušvinta eglė ir gimtadienių šventimo tradicijos. Švenčių metu kepami pyragai, dovanojama, sveikinama, linkima, puošiami namai, uždegamos šilumos ir ilgo gyvenimo simboliai – žvakės. Tortas yra ne tik tradicinis šventės atributas, bet ir vienas svarbiausių dekoro akcentų", – eglės kompozicijos idėją pristatė kūrėjas, UAB „Švenčių studija" dizaineris Dominykas Koncevičius.

Širvintose įžiebta eglė kviečia sugrįžti į vaikystę

Gruodžio 1–osios ketvirtadienio vakarą Širvintų miesto centrinėje aikštėje įžiebta Kalėdų eglė. Žiemos pradžią su jaukiomis kalėdinėmis dekoracijomis pasitinkantis miestas šiemet simboliškai tapo vaikystės Kalėdų stotele.

„Širvintos šiemet tapo vaikystės Kalėdų stotele. Šventiniam laikotarpiui startas duotas.
Laukiame visų – mažų ir didelių, jaunų ir senų, greitų ir lėtų – įkvėpti stebuklo nuojautos gurkšnį!”, – sveikinimais dalinasi Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Šalia spindinčios eglės stovi 25 metrų ilgio kalėdinis traukinukas. Širvintiškiai ir miesto svečiai kviečiami juo leistis į kalėdinę kelionę, įsiamžinti nuotraukose ir apsidairyti po šventiškai papuoštą miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)