Vienas svarbiausių artėjančių švenčių simbolių suspindo ir Šiaulių miesto širdyje. Saulės miestas šiemet neskubėjo įžiebti savo žaliaskarės, todėl susidomėjimas tik augo, o šeštadienio vakarą Prisikėlimo aikštėje susirinko įspūdingos minios žmonių.

Pirmiausiai šiauliečiams ir miesto svečiams dovanota originali muzikinė pasaka „Stebuklo beieškant“, kurią sukūrė jungtinės miesto menininkų pajėgos. Scenoje pasirodė Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ šokėjai, skambėjo Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Atžalynas“ ir „Lauros studijos“ dainininkų balsai. Pasakos personažus kūrė Severinas Norgaila, Žygimantas Vozgirdas, Živilė Vozgirdaitė, Rita Šimkienė, Mindaugas Žalalis, Laura Remeikienė. Spektaklis pastatytas pagal J. Vansovič pasaką, kurioje pateikiama istorija apie Kalėdų dvasią, kuri aplanko šeimą, nešvenčiančią Kalėdų, kad primintų, jog šventės turi gilią prasmę, o stebuklai – egzistuoja.

Baigiantis pasirodymui į sceną įžengė Šiaulių meras Artūras Visockas. Miesto vadovas pakvietė susirinkusius padeklamuoti kalėdinį ketureilį ir aikštę nušvietė Kalėdų eglutės spindesys.

„Labai smagu, kad šį kartą mūsų pagrindinė aikštė jau nebetalpina visų susirinkusių! Ką svarbu žinoti? Kad kiekvienas esate labai svarbus. Šiauliai ir šiauliečiai auga vienas kito supratimu, auga šypsenomis ir empatija. Artėjančių švenčių proga linkiu sveikatos, meilės, susiklausymo, gerumo“, – kalbėjo Šiaulių meras A. Visockas.

Įsižiebus eglutei pagrindinėje renginio scenoje apdovanoti piešinių konkurso „Kalėdų atvirukas Šiauliams“ laureatai. Vaikų kalėdinių piešinių paroda papuošė visą Prisikėlimo aikštę.

O kad į šventę susirinkę šiauliečiai nesušaltų, energingą šventinį pasirodymą surengė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Šventės organizatoriai sako, kad šių metų Šiaulių miesto Kalėdų eglė – jauki ir ypatinga, kviečianti prisiminti tikrąsias švenčių vertybes ir puoselėti jas bendruomenėse – šeimos, miesto, valstybės.

15 metrų aukščio, natūraliomis eglių šakomis puoštą pagrindinį Šiaulių Kalėdų akcentą apšviečia apie 940 metrų programuojamų RGB LED lempučių girlianda, spindi 600 metrų LED lempučių girlianda, žybsi 80 dekoracijų su dinaminiais šviesos šaltiniais. Eglutė taip pat pasidabinusi 600 įvairių dydžių, baltos, sidabrinės, auksinės spalvos burbulais, 120 tūrinių trimačių dekoracijų su pašvietimu. Šalia pagrindinės miesto puošmenos įkurdintos ir 9 tūrinės dekoracijos.

Šiais metais pagrindinės Šiaulių Kalėdų eglės puošyba (konstruktyvas, eglišakiai, žaisliukai, girliandos ir pan.) kainavo apie 30 tūkst. eurų.

Šiauliuose vienu metu įžiebiamos ir dar keturios natūralios Kalėdų eglutės: Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare, Rėkyvoje, Medelyno rajone ir Tilžės gatvės skvere prie Šiaurės Lietuvos kolegijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)