Pasak Raimondos, viskas prasidėjo vos nuo kelių girliandų, kurias prieš kelis metus su savo vyru Mariumi kabino kieme. Kasmet jų vis daugėjo.

Kai pirmus metus kabinome papuošimus, mums buvo be galo smagu ir gražu, todėl kiekvienais metais tai darome ne tik dėl savęs, bet ir dėl mūsų dukrytės. Jai tai labai gražu, todėl visada prieš Kalėdas laukia, kada pradėsime puošti", – kalbėjo Raimonda.

Kaip pasakoja puošybos autorė, pasiruošimas pradedamas rudenį, per kurį imama planuoti, kaip viskas turėtų atrodyti, o patys darbai prasideda lapkričio mėnesį. Pasak Raimondos, kartu su vyru daugumą dekoracijų jie pasidaro patys.

Daugumą papuošimų darome patys, pavyzdžiui, besmegenius, eglutes ar šviečiančias dežutes pasidarėme savo rankomis. Kamuoliai ir žvaigdžės, kurias galite pamatyti ant namo, taip pat buvo vyro daryti".

Raimonda pasakoja, jog jų šeimos namas yra prie pat pagrindinio Rokiškis–Svedasai kelio, todėl jie dažnai sulaukia pravažiuojančių smalsuolių dėmesio.

Pro šalį važiuodamos mašinos sustoja. Žmonės atvažiuoja su vaikais, vaikšto po kiemą. Į kiemą įeiti leidžiame, bet šiaip mes labai neiname bendrauti. Per pačias Kalėdas būna labai daug žmonių", – dalinosi Raimonda.

Ji taip pat paminėjo, jog paskutinius dvejus metus prieš Kalėdas atvažiuoja ir pats Rokiškio meras, kuris įteikia padėką už gražiausiai papuoštą sodybą Rokiškio rajone.

Raimondos teigimu, namų puošimas jau tapo jų pagrindine šeimos tradicija.

Taip pat Delfi kviečia Jūs dalyvauti kalėdiniame konkurse bei dalintis savo sukurta puošyba. Nuorodą į kalėdinį konkursą ir visas taisykles rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)