Raguolių, džemo ir sviesto pudingas

Paverskite nesuvalgytus raguolius Naujųjų metų ryto pusryčiais ar puikiausiu desertu išvakarėse. Skaniausias šis patiekalas bus, jei turite šiek tiek jau sukietėjusių raguolių, nes būtent tokie įtrauks į save visą saldaus padažo skonį ir iškepti nepraras drėgmės.

Šių ingredientų užteks paruošti 6–8 porcijoms.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Raguolius pjaukite perpus, vieną pusę ištepkite džemu, kitą – sviestu. Puseles sujunkite, o tada raguolius supjaustykite stambiais gabalais. Nedideliu sviesto kiekiu ištepkite kepimo formą, kurios dydis turi būti pakankamas, kad į jį tilptų visi raguoliai.

Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, romą ar burboną, klevų sirupą, druską ir išskobtą vanilės ankšties turinį. Pusę saldaus padažo paskirstykite ant kepimo formoje išdėliotų raguolių. Palaukite, kol raguoliai sugers visą skystį, o tada ant jų pilkite padažo likučius. Kepkite raguolius tol, kol jie dailiai apskrus (apie 35–45 minutes). Patiekalą ant stalo tiekite šiltą, puoštą uogomis ir apibarstytą cukraus pudra.

Vanilinis pudingas

Imbieriniai meduoliai su dulce de leche

Kadangi tiek imbierinius meduolius, tiek ir dulce de leche reikia atvėsinti, galite šio patiekalo gamybą pradėti iš anksto.

Šių ingredientų užteks paruošti 24 sausainiams.

Pradėkite nuo dulce de leche. Nuo kondensuoto pieno skardinių nuimkite etiketes. Puode storu dugnu užvirinkite 2–3 litrus vandens. Atsargiai panardinkite skardines į verdantį vandenį, jos turi būti visiškai apsemtos. Kaitrą sumažinkite.

Ant nedidelės kaitros virinkite skardines 4–5 val., periodiškai patikrindami vandens kiekį ir įsitikindami, ar skardinės visada išlieka panardintos.

Atsargiai išimkite skardines su kondensuotu pienu iš vandens, palikite jas atvėsti ir tik tada dėkite į šaldytuvą. Niekada nedarinėkite karštų ar dar šiek tiek šiltų skardinių, nes karšta viduje esanti karamelė gali sprogti.

Kai skardinės bus visiškai atvėsusios, jas atidarykite, dulce de leche sukrėskite į konditerinį maišą dideliu apvaliu antgaliu.

Kol ruošiate ir vėsinate dulce de leche kremą, pagaminkite meduolius. Sviestą ir cukrų sudėkite į stacionarią maišyklę, vidutinio greičio režimu maišykite, kol masė taps puri (4–5 min.).
Dubenyje sumaišykite miltus, druską muskato riešutus, apelsinų žievelę, cinamoną ir imbierą. Maišytuvą palikę veikti vidutinio greičio režimu trimis atskiromis porcijomis berkite sausus ingredientus. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Tešlą išimkite iš dubens, suformuokite plokščią apie 2,5 cm storio kvadratą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir vėsinkite šaldytuve mažiausiai 2 val.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Atvėsintą tešlą dėkite ant nedideliu miltų kiekiu pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite 3 mm storio tešlos lakštą. Panaudodami sausainių pjaustyklę suformuokite 7,5 cm apskritimus. Jums prireiks 48 sausainių, todėl tešlą pjaustykite kruopščiai, prireikus vis ją pakartotinai iškočiodami. Dėliokite būsimus sausainukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Sausainius kepkite, kol jie dailiai apskrus (apie 10–12 min., priklausomai nuo orkaitės). Sausainių krašteliai turėtų būti traškūs, o viduriukai – dar šiek tiek minkšti. Išimkite sausainius iš orkaitės, perdėkite ant vėsesnio paviršiaus ir kuriam laikui palikite.

Ant vienos sausainių pusės išspauskite dulce de leche (vienam sausainiui – apie arbatinį šaukštelį), tada sukabinkite su kita sausainio pusele. Sujungtus sausainius puoškite cukraus pudra ir valgomais dekoravimo elementais.

Šokoladinis trijų skonių tortas

Nors buche de Noel – tradicinis prancūzų itin mėgstamas Kalėdų desertas, vis tik šis tortas, apjungiantis net tris įsimintinus skonius, jums tikrai patiks.

Šių ingredientų užteks paruošti 12 porcijų.

Prieš pradėdami ruošti „Velnio maisto“ biskvitą įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, augalinį aliejų ir pieną. Dideliame maišyti skirtame dubenyje kartu sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, sodą, kepimo miltelius ir druską. Drėgną ingredientų masę pilkite į sausų ingredientų masę trimis atskiromis porcijomis, po kiekvienos iš jų gerai tešlą išmaišydami. Paskutinę į tešlą įmaišykite karštą kavą.

Riebalais sutepkite 20 cm skersmens apvalias pyragų formas, į jas paskirstydami tešlą, kol kiekviena iš jų bus pripildyta trimis ketvirtadaliais. Kepkite 30–40 min., kol į centrą įsmeigtas degtukas liks švarus. Išimkite kepimo formas iš orkaitės, palikite atvėsti ir tik tada pyragus traukite iš formų.

Išlyginkite kiekvienos pyragaičio paviršių, kol jis taps visiškai plokščias. Kiekvieną biskvitą kelias kartus persmeikite šakute.

Kol biskvitai kepa, pradėkite ruošti tres leches. Karštam šokoladiniam pienui paruošti ant vidutinės kaitros užvirinkite pieną. Vidutinio dydžio puode sumaišykite šokolado gabalėlius ir cukrų. Supilkite pusę karšto pieno kiekio, masę išmaišykite, kol ji taps vientisa. Supilkite likusią karšto pieno dalį, toliau masę intensyviai maišydami, kol ji ir vėl taps vientisa. Masę palikite pastovėti.

Kiaušininiam gėrimui paruošti sumaišykite pieną, cukrų ir prieskonius, o tada mišinį užvirinkite vidutinio dydžio puode. Ingredientams maišyti skirtame dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir lėtai plona srovele supilkite pusę karšto prieskoniais gardinto pieno mišinio. Kiaušinių masę sugrąžinkite į puodą su prieskoniais gardinto pieno likučiais.

Pamaišydami kaitinkite, kol bus pasiekta 85 laipsnių temperatūra. Nuimkite puodą nuo kaitros, perpilkite masę į karščiui atsparų indą ir palikite atvėsti. Į atvėsintą masę supilkite grietinėlę, romą ir išmaišykite, kol masė taps vientisa.

Kavos skonio pienui paruošti sumaišykite karštą kavą su pienu, tada suberkite cukrų ir masę plakite, kol cukrus ištirps.

Ganache paruošti kakavą ištirpinkite vandenyje, nedideliame dubenyje, kol masė taps vientisa. Juodąjį šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenį ir atidėkite kuriam laikui į šalį. Sumaišykite grietinėlę ir pieną nedideliame puode, o tada skystį užvirinkite ant vidutinės kaitros.

Nuimkite indą nuo kaitros. Trynius išplakite su cukrumi nedideliame dubenyje. tai atlikite prieš pat naudojimą, kitaip masė taps nebevientisa. Nuolat plakdami trečdalį karštos masės plona srovele supilkite į kiaušinių trynius. Kiaušinių masę sugrąžinkite į karštos masės likutį, o tada puodą ir vėl dėkite ant vidutinės kaitros.

Saldų padažą toliau ruoškite ant vidutinės kaitros, nuolat pamaišydami, kol bus pasiekta 85 laipsnių temperatūra. Nuimkite puodą su padažu nuo kaitros, dėkite kakavos masę, viską išmaišykite, kol masė taps vientisa.

Perkoškite saldaus padažo masę per smulkų sietelį virš likusio juodojo šokolado. Palikite sustingti 30 sekundžių, o tada išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Paruošto ganache konsistencija turi būti panaši į blynų tešlos konsistenciją. Masę atvėsinkite šaldytuve.
Pirmąjį pyrago sluoksnį gausiai šlakstykite šokoladiniu pienu, leisdami biskvitui absorbuoti visą skystį. Kartokite procedūrą kiaušininiu pienu šlakstydami antrąjį torto sluoksnį ir kavos pienu – trečiąjį. Visus tris pyrago sluoksnius dėkite atvėsti į šaldytuvą.

Kai jau norėsite torto sluoksnius sujungti, pirmąjį dėkite ant pyragui tiekti skirtos lėkštes ir jį tolygiai denkite ganache mase. Ant viršaus dėkite antrąjį pyrago sluoksnį ir procedūrą kartokite. Galiausiai dėkite trečiąjį sluoksnį ir vėl denkite jį ganache mase. Plokščia mentele ganache mase tolygiai padenkite pyrago šonus ir viršų. Pyragą papuoškite šokolado drožlėmis. Laikykite paruoštą tortą šaldytuve ir išimkite prieš pat tiekdami ant stalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)