Kai Vilniuje organizuojant Kalėdas buvo paskelbta, kad ant Arkikatedros sienos nebeliks 3D pasakos, kuri Vilniuje buvo rodoma eilę metų, kilo tikras sujudimas. Tačiau organizatoriai ėmė raminti – ką veikti tikrai bus, mat Rotušės aikštėje atsiras meninė šviesos instaliacija eglutės formos labirintas. Jam sukurti buvo panaudota daugiau nei kilometras šviečiančios juostos.

Vienas iš „Kalėdos sostinėje 2015” organizatorių Darius Kupliauskas patikino, kad ši pramoga tikrai atstos visų pamėgtą kalėdinę pasaką ir net yra įdomesnė.

„Be abejo (įdomesnė - DELFI). Todėl kad tai yra interaktyvios veiklos ir kitas dalykas – jos trunka ne savaitę kaip būdavo anksčiau, o dvi savaites“, - DELFI sakė D. Kupliauskas.

Vilniečiams buvo neramu, kad šis labirintas pakeis ne tik 3D pasaką, bet ir vaikų džiaugsmą – kalėdinį traukinuką, kuris, kaip paaiškėjo gruodžio 10 dienos ketvirtadienį, į Vilnių buvo sugrąžintas bendrų DELFI ir Citadelės banko pastangų dėka.

„Vietoje Kalėdų traukinuko kažkoks labirintas, tačiau juk tai – nepalyginama! Traukinukas – kiekvienos save gerbiančios sostinės Kalėdų dalis“, - DELFI anksčiau yra sakiusi vilnietė Rasa. Vis dėlto organizatorių teigimu, užsiėmimai, esantys labirinte sužavės ir mažuosius, ir suaugusius.

„Kiekviena labirinto aklavietė turi interaktyvų užsiėmimą. Vienoje aklavietėje galima pašokti su Kalėdų seneliu, kitoje aklavietėje judesiais valdyti kompiuterinę grafiką, o trečioje yra tam tikri mygtukai, interaktyvus pianinas, kur paspaudimais grojama muzika“, - sako D. Kupliauskas.

Vilniaus savivaldybės puslapyje skelbiama, kad šiandien sužibusi meninė šviesos instaliacija savo dydžiu pranoksta visas šalies eglutes. Interaktyviame labirinte Rotušės aikštėje paklaidžioti bus galima iki Naujųjų metų. Šviesos instaliacija veiks kasdien, o apsilankymas joje – nemokamas.

Šiandien sostinės Rotušės aikštėje prasidėjo ir labdaringa Kalėdinė mugė. Kalėdinis miestelis jau veikia ir Katedros aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)