Praėjusiais metais Plungę puošė veidrodinėmis detalėmis ir žaliomis girliandomis išpuošta eglutė. Plungės seniūnas Gintaras Domarkas atvirauja, kad brangiausią iš siūlomų eglutę pernai išrinkę vietos gyventojai. Šiais metais eglutė miestui jau rinko sudaryta komisija, kuri išrinko kitokio stiliaus eglutę.

„Šiais metais nusprendėme kitaip rinkti eglutę. Buvo sudaryta komisija, kurioje dalyvavo nemažai žmonių. Pasirinkta eglutė „Žiemos žaislai“. Ji, kaip ir pernai, nėra natūrali, karkasinė. Nors eglutę įžiebiame vieni pirmųjų, pagal laiką vis tiek nebūsime patys pirmi. To ir nesiekiama, tiesiog jau kelintus metus šventę rengiame panašiu laiku. Tikrai nesiekiama tuo nušluostyti kažkam nosies“, – atvirauja G. Domarkas.

Kalėdine programa rūpinosi vietos Kultūros centras. Vadovas ir darbuotojai suplanavo renginius taip, kad iki pat Kalėdų žmonės vis atrastų kažką naujo.

„Iki pat Kalėdų kiekvieną savaitgalį laukia vis kitokie renginiai. Deja, lietus kiek pakoregavo planus, tačiau tikimės, kad šventinės nuotaikos nesugadins. Vaikai jau dieną dalyvavo akcijoje „Papuošk Kalėdų senelio automobilį“. Šiuo automobiliu į eglutės įžiebimą atvažiuoja tikras Kalėdų senelis. Įžiebiame ne tik eglutę, dangų nutvieks fejerverkai, nušvis ir kalėdinis fontanas. Kitą savaitę, gruodžio 6 dieną, atidarysime Kalėdų alėją, renginiuose aktyviai dalyvauja ir miesto jaunimas. Dar po savaitės, gruodžio 13 dieną, bus atidaryta miestelėnų kepyklėlė, kur prie bendro stalo seksime pasakas. Gruodžio 20 dieną vyks bendruomenių pristatymas, čia bendruomenės pristatys savo veikas. O 23 dieną kviečiame pasiklausyti kalėdinių giesmių, be abejo, vaišinsime žmones arbata ir kalėdiniais sausainiais. Na o per Kalėdas, gruodžio 25 dieną, kviečiame į kalėdinį koncertą visai šeimai“, – sako Plungės rajono savivaldybės kultūros centras direktorius Romas Matulis.

Dar prieš eglutės įžiebimą nepamiršti ir sunkiau besiverčiantys žmonės. Maltiečiai kviečia pasivaišinti sriuba ir paaukoti tiems, kurie negali patys sukurti sau šventės, papuošti namų. Aktyvus Plungės jaunimas renka aukas mažiausiems, kad galėtų vaikams iš skurdesnių šeimų padovanoti eglutes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)