Surengtos parodos pavadinimas – „Evoliucija šviesų kelyje“. Jos eksponatai ragina mintimis nusikelti į priešistorinius 600 milijonų metų senumo laikus. Parko teritorijoje išstatyta daugiau nei šimtas šviečiančių realius matmenis viršijančių gyvūnų bei augalų modelių. Tarp jų – tokie puikiai atpažįstami dinozaurai kaip triceratopsai ir brontozaurai, taip pat išverstaakiai jūrų gyvūnai bei gigantiškus šimtakojus primenantys sutvėrimai su begale ragų.

Michelis Saint-Jalme‘as, parodos direktorius:

„Vienas svarbiausių šios parodos ypatumų yra tas, kad mums pavyko susieti Kalėdų magiją kuriančias šviesas su edukaciniu parodos tikslu – pasakojimu apie gyvybę Žemėje. Taip pat raginame pagalvoti apie gyvybę Žemėje dabar, apie biologinę įvairovę. Svarbu tai, kad visos parodoje demonstruojamos rūšys dabar išnykusios.“

Be didžiųjų gyvūnų, šviesos skulptūros vaizduoja ir vabzdžius, stuburinius bei kitus sutvėrimus, viešpatavusius mūsų planetoje paleolito laikotarpiu ir juros bei kreidos periodais.

Anne Previato, parodos lankytoja:

„Manau, paroda labai naudinga ir labai graži. Ji gali sužavėti įvairaus amžiaus žmones. Aš nemažai sužinojau apie evoliuciją. Mano vaikai taip pat daug ko išmoko. Taigi, jaučiamės patenkinti. Galbūt dar kartą čia apsilankysime.“

Parodoje galima išvysti ir neolito laikotarpio žmogaus skulptūrų. Lankytojams siūloma paklaidžioti iš šviečiančių skulptūrų suformuotais tuneliais.

Lili Johnson, parodos lankytoja:

„Manau, kad paroda tiesiog puiki. Ji verčia pagalvoti apie priešistorinius sutvėrimus, kurių nebeįmanoma pamatyti. Taip pat gyvūnus, kurių net pavadinimų nežinome. Viskas čia šviečia, verčia pamąstyti apie priešistorinius laikus. Kai kurie dinozaurai netgi juda. Dekoracijos tiesiog puikios.“

Dabar veikianti paroda yra trečia tokio tipo ekspozicija Botanikos sode. Lankytojų čia laukiama nuo lapkričio 29 iki sausio 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją