Jau ne vienerius metus Neringa savo gatvės puošia papuošimais, vaizduojančiais kurėnus, jachtas, briedžius, baltų simboliką. Anksčiau su vienomis ar kitomis gyvenvietėmis sieti simboliai, nuo šių metų, kasmet „keliaus po gyvenvietes“. Tad anksčiau Juodkrantėje matytus briedžius šiais metais sutinkame Nidoje, o šią gyvenvietę puošusius baltų ženklus bus galima išvysti Preiloje ir pan.

Šių metų naujove galime vadinti greta eglių Nidoje ir Juodkrantėje besiganančių stilizuotų briedžiukų pulką, kurie daugiausiai džiaugsmo turėtų teikti vaikams. Siekėme sukurti jaukias erdvės ir manome, kad mums tai pavyko.

Kalėdines egles turės visos gyvenvietės. Nidos ir Juodkrantės eglių fonas – Kuršių marių horizontas, kuris kiekvieną ryta pasitinka vis kitomis spalvomis. Eglių bei gyvenviečių puošyba rūpinasi Neringos gyventojai – UAB „Neringos komunalininkas“ darbuotojai gatvės papuošimus kasmet lanksto savo rankomis, dėl to jie yra unikalūs ir niekur kitur tokių neišvysi. Idėjomis prie puošybos prisidėjo ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“.

Nidos eglės puošyba kainavo apie 5 tūkst. eurų.

Ypatingą reikšmę šiais metais kuria Neringos molai, mat ant vieno iš jų (po atviru dangumi) gruodžio 31-ąją koncertuos Šarūnas Meškys. Programoje – Yanno Tierseno fortepijoninis ciklas „EUSA“. Ši iniciatyva įkvėpė ir šūkį, šiais metais skelbianti apie tai, kad Neringa – molas šventimui.
Neringos eglutės įžiebimas 2018

Gruodžio 31-ąją Juodkrantėje į Naujuosius metus kartu kvies žengti Aurelijus Globys (gitara) ir Zbignevas Levickis (smuikas), pristatantys koncertą „Smuiko ir gitaros Amžių dvikova“. Likus kelioms valandoms iki vidurnakčio Nidoje skambės koncerto „Palydint šimtemtį“ akordai. Atlikėjai: operos solistai Eugenijus Chrebtovas (baritonas), Tomas Pavilionis (tenoras), klavišiniai – Tomas Dičiūnas, mušamieji – Andrius Kairys, gitara – Paulius Vaičekauskas. Artėjant vidurnakčiui visi bus kviečiami burtis prie eglių Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje, Pervalkoje. Sausio 1-ąją Nidoje prie eglės vyks tradicinis kuršiškos žuvienės ragavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)