Iš jau dabar matomų vaizdų galima nuspėti, kad šiemet žaliaskarė juos didžiulės aukso spalvos dovanų dėžės. Šių metų eglę pasirinkta puošti gyvą, tai Vilniuje paskutinį kartą nutiko dar 2010-aisiais. Be to, šių metų eglei skirta suma – ženkliai mažesnė nei anų metų Vilniaus torto formos eglutei. Šiemet eglės puošybai skirta 89,5 tūkst. Eur.

„Pasitikdami jaukiausias metų šventes, kviečiame vilniečius ir miesto svečius šventiniu laikotarpiu dovanoti nematerialias dovanas: puoselėti, stiprinti tarpusavio ryšius bei skirti taip trūkstamo laiko bendravimui. Į programą šiemet įtraukdami visas miesto seniūnijas ir įvairias nevyriausybines organizacijas akcentuojame, kad geriausia kalėdinė dovana – dėmesys, pokalbiai ir bendrystė“, – konferencijoje apie Vilniaus Kalėdas ir žaliaskarės puošimą kalbėjo Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Kalėdos sostinėje 2023“ programoje šiemet – eglutę Katedros aikštėje apjuosiantis Kalėdų miestelis, tradicinis Kalėdų traukinukas, dalintis gerumu skatinanti Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, masinis Kalėdinis bėgimas, V. Kudirkos aikštėje veiks ir Kalėdinis dizaino skveras, rengiamasi Naujųjų metų sutikimui prie Vilniaus arkikatedros varpinės bei Trijų Karalių šventei.

Kalėdų eglės Katedros aikštėje įžiebimo šventė numatyta pirmąjį kalendorinės žiemos vakarą, gruodžio 1 d., penktadienį, 19.30 val. Scenoje greta pagrindinio žiemos švenčių simbolio pasirodys žinomi šalies atlikėjai. Renginį ves Ignas Krupavičius ir Eglė Kernagytė.

Visai greta eglutės vietos, Valdovų rūmų kiemelyje, jau dygsta ir dar viena žiemos pramoga – ledo čiuožykla. Čiuožykla žiemos metu sostinėje jau tampa tradicija, tačiau pirmą kartą jai pasirenkama tokia lokacija.

Iškilioje istorinėje vietoje stovėsiančioje 700 kv. m ploto čiuožykloje kasdien vyks bent aštuoni masinio čiuožimo seansai, iš kurių pirmi du – 10.00 val. ir 11.15 val. – bus nemokami (darbo dienomis senjorams ir vaikams iki 14 m., savaitgaliais visiems).

„Labai tikime šiuo projektu ir jo tęstinumu, – apie „Vilniaus Valdovų rūmų ledą“ „Made in Vilnius“ kalbėjo vienas organizatorių, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis, – Manome, kad Vilniui, kaip miestui, tai didelis žingsnis dar arčiau garsiausių pasaulio sostinių, kur Kalėdoms kasmet skiriama ypatingai daug dėmesio ir tai tampa didžiuliu traukos objektu tiek miesto gyventojams, tiek turistams. Kviečiame visus tapti istorijos dalimi!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją