„Šiemet Kalėdinėje mugėje dalyvaujam pirmą kartą ir pardavinėjam naminius meduolius. Pačius skaniausius ir gražiausius šioje mugėje“, – tvirtai pareiškia viena iš mugės prekeivių. Tokių meduolių kainos – apie 3–5 Eur, rinkinio kaina – nuo 10 iki 16 Eur.

Netoliese – ir kita prekybininkė, siūlanti karštus išskirtinio skonio gėrimus: obuolių punčą, imbierinį nealkoholinį vyną, baltą šokoladą, aviečių arbatą. Visgi, populiariausias pirkinys, pasakoja moteris, – karštas vynas ir kakava, mugės lankytojai nepraeina ir pro čia siūlomas karštas spurgytes. Kalbant apie kainas, mažas indelis spurgų čia atsieis 5 eurus, kiek didesnis – 7 Eur. Vyno kaina – 4–6 Eur.

Kalėdų eglutės įžiebimas Vilniuje 2023

Mugėje galima įsigyti ir šviežiai spausto nefiltruoto kanapių aliejaus, buteliukas šio gaminio atsieitų 13 Eur, kanapių arbatos už 7 Eur ir muilo su kanabinoidų ekstraktu. Lukštentos kanapių sėklos – 9 Eur. O visai šalia – namelis su daugybe saldainių. Saldėsių kaina svyruoja nuo 1 iki 5 eurų.

Išsiilgusiems kalėdinės dvasios ir norintiems jos parsinešti namo, mugėje galima įsigyti ir kalėdinių suvenyrų. Jų kainos svyruoja nuo keleto eurų ir gali siekti net kelis šimtus, jei dekoracija – didelė ir ištaiginga.

Dar kitame kalėdiniame kioskelyje už 4 eurus galite suvalgyti vaflinį eglutės formos desertą, aplietą šokoladu ir papuoštą pabarstukais, o nealkoholinis vynas čia atsieis 5 eurus. Kainomis, tikina prekeivis, praeiviai nesiskundžia, ypač jei gardumyno paprašo su šeima į mugę atskubėję vaikai.

Mugėje galite rasti ir išskirtinių gastronominių patirčių – paragauti midaus galėsite už 6 eurus, o suvalgyti keptų ledų – už 5 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją