Šių metų žaliaskarė grąžina į asketišką paprastumą, po keliolikos metų vėl pasirinkta tradicinė gyva eglė ir atrodanti kur kas santūriau nei pernykštė.

Natūrali eglė papuošta aukso ir sidabro spalvų dekoracijomis: daugiau nei 300 žaislų ir 200 tūkst. LED lempučių, kurių bendras ilgis siekia 5 km. Eglutės viršūnėje ryškiai suspindo beveik 2 m aukščio tūrinė žvaigždė. Anot Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo, šiemet pagrindinė sostinės Kalėdų eglė yra iškilusi virš stilizuotos įspūdingo dydžio dovanų dėžių kompozicijos, kurios plotis siekia daugiau nei 15 m, o bendra eglės kompozicijos aukštis – daugiau nei 23 m.

Ypatingą eglės kompoziciją papildančios dovanos kviečia vilniečius ir miesto svečius puoselėti tradicijas, laikui nepavaldžias vertybes ir bendruomeniškumo jausmą. Skleisdamas Kalėdų šilumą ir džiaugsmą, Vilnius visiems „dovanoja“ pokalbius, susitikimus, bendrystę, apkabinimus, šypsenas, svajones, palaikymą, padėkas, prisiminimus ir dėmesį.

Dar viena staigmena vilniečiams ir miesto svečiams – galimybė pasilypėti arčiau natūralios, mišku kvepiančios eglutės. Kompozicijoje įrengtais laipteliais galima pakilti į viršų ir iš maždaug 5 m aukščio pažvelgti į Katedros aikštėje įsikūrusį Kalėdų miestelį, nusifotografuoti. Specialios aikštelės pritaikytos ir žmonėms su judėjimo negalia.

Pernykštė eglė vaizdavo didžiulį tortą, mat Vilnius tais metais šventė 700 metų jubiliejų. Tiesa, daug ką priblokškė eglės kaina – ši puošmena pernai miestui atsiėjo per 230 tūkst. Eur. Šiemet eglutės puošybai skirta suma – kone identiška 2021-ųjų skaičiams – eglutės puošmenos miestui atsiėjo 89,5 tūkst. Eur, o pačią žaliaskarę dovanojo geranoriški sostinės gyventojai.

Vilniaus Kalėdų eglė iš paukščio skrydžio

Belieka atsakyti į klausimą, kuri – asketiška ir gyva ar pompastiška ir ryški – žaliaskarė jums gražesnė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)