Lapkričio 25-osios vakarą Kaune suspindo didžiulėmis plunksnomis papuošta angelo palydėta eglė. Pagal šių metų laikinosios sostinės puošybos legendą, būtent angelas praskrido virš miesto ir pabarstė plunksnų, kurių dalis nugulė ant žaliaskarės, o kita dalis išsisklaidė po miestą.

Skaičiuojama, kad eglutę puošia apie 150 įvairaus dydžio plunksnų, jų matmenys siekia nuo vieno metro iki trijų. Iš didesnių plunksnų sukonstruoti vartai, o pačios plunksnos pagamintos iš laidų priveržėjų.

Dekoracijos puošia ne tik pačią eglutę, bet ir jos aplinką: sukurti guoleliai–suoleliai, ant kurių tarp eglučių gali sėdėti ir grožėtis Rotušės aikštės lankytojai.

Tuo tarpu gruodžio 1-ąją Vilniaus Katedros aikštėje sutviskusi žaliaskarė yra iškilusi virš stilizuotos įspūdingo dydžio dovanų dėžių kompozicijos, kurios plotis, kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, siekia daugiau nei 15 m, o bendra eglės kompozicijos aukštis – daugiau nei 23 m.

Įžiebta Vilniaus eglutė

Ypatingą eglės kompoziciją papildančios dovanos kviečia vilniečius ir miesto svečius puoselėti tradicijas, laikui nepavaldžias vertybes ir bendruomeniškumo jausmą. Skleisdamas Kalėdų šilumą ir džiaugsmą, Vilnius visiems „dovanoja“ pokalbius, susitikimus, bendrystę, apkabinimus, šypsenas, svajones, palaikymą, padėkas, prisiminimus ir dėmesį.

Dar viena staigmena vilniečiams ir miesto svečiams – galimybė pasilypėti arčiau natūralios, mišku kvepiančios eglutės.

Kompozicijoje įrengtais laipteliais galima pakilti į viršų ir iš maždaug 5 m aukščio pažvelgti į Katedros aikštėje įsikūrusį Kalėdų miestelį, nusifotografuoti. Specialios aikštelės pritaikytos ir žmonėms su judėjimo negalia.

Kuri žaliaskarė gražesnė jums?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)