Trumpas vaizdo įrašas veikia hipnotizuojančiai – jame sniegą pagavęs vėjas suka ir suka jį ratu lyg šokių aikštelėje. Vaizdo įrašo autorius V. Rėkus nurodo, kad tokį gamtos šokį pavyko užfiksuoti lapkričio 23 d., apie 10 val., šalia Vievio, prie savo darbo.

„Veiksmas vyksta tarp pastato sienų. Atsimušdamas vėjas keičia kryptį, taip sudarydamas tokį „šokį“, – akį patraukusį vaizdą „Delfi“ komentuoja jis ir prideda, kad panašių vaizdų įamžinimas – jo pomėgis.

Fotografija yra mano pomėgis. Esu savamokslis, bet man tai labai patinka. Turiu sisteminį z6 ir porą objektyvų, kai laiko turiu ir matau kažką gražaus – įamžinu“, – sako jis.

„Delfi“ primena, kad nuo ketvirtadienio Lietuvoje buvo žadamos stiprios orų permainos. Kaip anksčiau „Delfi“ minėjo sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, pastarosiomis dienomis dar galėjome pasidžiaugti gražiais, saulėtais orais su nedideliu sniegu, tačiau ketvirtadienį orus lems galingas ciklonas, kuris atkeliauja iš šiaurės rytų.

„Ketvirtadienio dieną sniego pavidalo kritulių neturėtume sulaukti, tačiau tas perėjimas iš neigiamos temperatūros į teigiamą vietomis formuos lijundras, jos bus didesnės pietinėje šalies pusėje ir šiek tiek išsitęs Šiaulių, Kauno apskrityse. Tačiau visos pagrindinės lijundros turėtų keliauti per Tauragės, Marijampolės, Alytaus apskritis. Su lijundra kai kur pasirodys ir plikledis – dienos metu pietinės Lietuvos dalies gyventojai turėtų būti atidesni, ypač keliuose“, – pabrėžia S. Dalinkevičiūtė.

Su vakarų vėju į šalį plūsta šilto oro masė, tad dienos metu oras šils iki 4–9 laipsnių šilumos. Anot sinoptikės, ketvirtadienio diena numatoma šilta.

„Penktadienį situacija po truputį ims keistis, nors kažkokių kardinalių pokyčių nebus. Tiesa, nakties metu ir dieną vietomis išliks vėjuota, gūsiai sieks 15–20 m/s. Penktadienio naktį pajūryje vėjas gali sustiprėti iki 25 m/s, tačiau, kaip ir minėjau, situacija po truputį rimsta ir krituliai, nors ir lankosi daug kur, tačiau jie bus su pertraukomis ir vėl įsimaišys ta kritulių įvairovė – nuo lietaus iki sniego, visko galime sulaukti“, – sako S. Dalinkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)