Liekną ir dailiai nuaugusią eglę Varėnai šiais metais padovanojo Onutė ir Juozas Valukynai iš Vilkiautinio kaimo. Ji į Varėną atvežta per pusę rajono tik tuomet, kai kiti miestai savo žaliaskares jau buvo papuošę, įžiebę ir spėję gerokai pasiginčyti, kieno gražesnė.

Dovanotojai buvo pakviesti į eglutės įžiebimo šventę ir ponas Juozas ten gavo dovanų vazoną su nauja maža eglute, kurią pasisodins vietoje nukirstosios.

Gruodžio 15-ąją, jau nuo vidurdienio Varėnos Vasario 16-osios gavėje praeivius viliojo tautodailininkų ir amatininkų mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“.

„Ši mugė – puiki proga iš anksto pasirūpinti jaukiomis dovanomis artimiesiems bei palaikyti vietinius amato meistrus. Galite įsigyti autentiškų suvenyrų, tautinio ir kulinarinio paveldo gaminių, susipažinti su autoriais ir jų veiklomis“, – teigė su pilnais maišeliais pirkinių iš mugės grįžęs Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta.

O vakare specialiai ta proga prie rajono savivaldybės administracijos pastato pastatytoje scenoje vaikus pasitiko „Labaiteatras“ su muzikiniu režisierės Agnės Sunklodaitės spektakliu „Aplink pasaulį“.

Bet labiausiai gausiai susirinkę į šventę jauni ir vyresni varėniškai bei miesto svečiai laukė Kalėdų Senelio ir mero sveikinimo žodžių, po kurių dangų nušvietė gausūs ir spalvingi fejerverkai ir visu gražumu nušvito Kalėdų eglutės žiburiai.

Kalėdų senelio paklaustas, kokių dovanų labiausiai laukia rajono žmonės, meras A. Kašėta, aidint susirinkusiųjų plojimams, paprašė, kad į Varėną kitąmet sugrįžtų baravykai. Senelis pažadėjo pasidomėti, kas yra grybai, nes žiemą jų nebūna, todėl jis jų ir nepažįsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją