Kalėdų eglės įžiebimo šventė prasidėjo 18:00 val. Vytauto Didžiojo krante, jos metu paskelbta šventinio laikotarpio Trakuose pradžia.

Šventės dalyvius džiugino teatralizuotas pasirodymas pagal pasaką „Saulė ir mėnulis“, šventinę nuotaiką užkūrė Martyno Kavaliausko koncertas.

Trakų savivaldybė pažada, kad šiemet kalėdiniu periodu numatoma daug renginių ir veiksmo mieste, ypač pėstiesiems pritaikytoje Karaimų gatvėje: Trakų meno mokykloje vyks kūrybinės dirbtuvės „Kalėdų fabrikas“, Karaimų gatvėje šurmuliuos mugė, priešais Trakų Salos pilį veiks dirbtinė čiuožykla.

Trakų eglės įžiebimas
Taip pat visi miesto gyventojai kviečiami jungtis prie Žvaigždžių miesto iniciatyvų ir kartu puošti savo įstaigas ir namus – aplinką – kalėdinių žvaigždžių tema tam, kad miestas įgytų savitą ir darnią reikšmę.

Miestiečius, o ypač mažuosius, nudžiugins klajojantis Kalėdų Senelio paštas, kiekvieną savaitgalį pakviesiantis vis į kitą miesto erdvę. Kalėdiniai renginiai miesto gyventojų ir svečių lauks ir Trakų kultūros ir meno centre.

Kaip praneša Trakų rajono savivaldybė, kiekvieną savaitgalį iki Trijų Karalių, iki sausio 6-osios, Karaimų gatvėje šurmuliuos ir kalėdinė mugė. Joje savo dirbinius, gaminius pristatys amatininkai, verslininkai, ūkininkai. Pajutus žiemos žvarbą, sušildys šilta arbata ir skanėstai.

Nerti į žiemos siautulį kviečia ir čiuožykla, visą žiemą veiksianti Apžvalgos aikštelėje priešais Trakų Salos pilį. Darbo dienomis čiuožykla veiks nuo 12 iki 21 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 10 iki 21 val.

Mažuosius visą gruodį džiugins klajojantis Kalėdų Senelio paštas, kiekvieną savaitgalį pakviesiantis vis į kitą miesto erdvę. Pusiasalyje esantis poilsio kompleksas „Slėnis Trakuose“ taps Kalėdų Senelio rezidencija ir visą gruodį kvies dalyvauti kalėdinėse veiklose. Kalėdų nuotaika dalysis Trakų kultūros ir meno centras bei Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, pasiūlydami visą pluoštą mieste ir rajone vyksiančių renginių.
Trakų eglės įžiebimo šventė

Gyventojų ir miesto svečių lauks daugybė kalėdinių edukacijų, dirbtuvių. Pirmąjį žiemos savaitgalį, gruodžio 2 dieną, restorane „Apvalaus stalo klubas“ (Karaimų g. 53A, Trakai) bus rodomas spektaklis vaikams (būtina registracija tel. 8 615 52 436), įsikurs angeliukų ir nykštukų dirbtuvės, bus galima susitikti su Kalėdų Seneliu. Gruodžio 9-ąją į Trakų meno mokyklą (Karaimų g. 10, Trakai) kvies edukacijos: įvairių kalėdinių žaisliukų (iš antrinių žaliavų, vilnos) ir atvirukų gaminimas, „Sapnų lėlytės“ rišimas, tekstilinio šuniuko ir angeliuko kūrimas bei šios mokyklos mokinių ir mokytojų koncertas „Paklausyk, kaip skamba žvaigždės“. Dar po savaitės, gruodžio 16 dieną, restorane „AJ Šokoladas“ (Vytauto g. 4, Trakai) Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka ves edukaciją „Kalėdų senelio pirštinė“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją