Diena prasidėjo Katedros aikštėje įsikūrusia Kalėdine muge, kurioje buvo galima įsigyti įvairiausių
skanumynų ir kalėdinių dovanų.

O vakare šioje aikštėje sužibo natūrali žaliaskarė, Telšių miesto gyventojos padovanota miestui, o po ja galima išvysti išskirtinę Betliejaus prakartėlę. Ją sukūrė profesionalūs menininkai telšiškiai: Žemaičių muziejaus „Alka“ stiklius Vygantas Paulauskas ir Vilniaus dailės akademijos dėstytojas, skulptorius Marius Norkus, kuris parengė apšvietimą.
Telšių miesto eglutės įžiebimas

Šios šventės žada būti išties unikaliomis, nes miestas pasiruošęs pasveikinti Kalėdas su net dviem eglių grožybėmis. Tad Turgaus aikštėje puikuosis net 8 metrų aukščio Žemaitijos sostinės simboliu praminta meška, laikanti eglutę savo letenoje. Tai tikrai verta pamatyti!

Renginio metu Telšių gatvės sužibo ne tik nuo eglės šviesų – miesto gatvėmis skleidėsi kūrybiškumas ir šventinė nuotaika. Kalėdinių eglučių „miškelis“ įsikūrė šalia milžiniškos geležinės meškos, Turgaus aikštėje.

Telšiškių ir miesto svečių laukė ir staigmena – Kalėdomobilis! Elektrinis, kalėdiškai pasipuošęs autobusiukas kursavo Telšių miesto gatvėmis.
Telšių miesto eglutės įžiebimas

Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus ir seniūnas Česlovas Ubartas dėkojo telšiškiams už bendruomeniškumą ir linkėjo visiems džiaugtis Telšių miesto grožiu.

Renginio kulminacija tapo šventinis koncertas, kuriame dalyvavo Telšių kultūros centro meno kolektyvai: dainavimo studija „ŠaLTinis“ vadovaujama Ernestos Dargužienės ir vaikų choras, vadovaujamas Laimos Petrulaitienės. Chorui atliekant dainą ant scenos pasirodė Kalėdų Senelis, kuris metė į auditoriją 7 kamuoliukus, o pagavusieji gavo rėmėjų įsteigtus prizus.

Ir organizatorių dovana miestui – Donato Montvydo koncertas su gyvo garso grupe, kuris išjudino visą publiką.
Telšių miesto eglutės įžiebimas

Renginio vedėja – Telšių kultūros centro režisierė Alina Gintalienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)