Anot Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialisto Gabrieliaus Grubinsko, kasmet pagrindinės Vilniaus Kalėdų eglės idėja ir kompozicijos išpildymas yra perkami viešojo konkurso būdu. Šiemet konkursą laimėjo UAB „Lumidėja“, su kuria spalio viduryje pasirašyta sutartis.

„Sutarties vertė – 89,5 tūkst. eurų (su PVM). Preliminariai Katedros aikštės puošyba turėtų prasidėti šios savaitės pabaigoje, o Kalėdų eglės įžiebimas numatytas gruodžio 1 dieną“, – teigia savivaldybės atstovas.

Vilniaus Kalėdų eglė iš paukščio skrydžio

Delfi primena, kad pernykštė Vilniaus Katedros aikštės eglė atsiėjo 231 tūkst. Eur ir dėl įspūdingos sumos buvo patraukusi net FNTT dėmesį. Tuo tarpu 2021-aisiais kalėdinei eglutei skirta suma – beveik analogiška šiųmetei, siekė 89 tūkst. Eur.

Kaip ir kasmet, puošiama bus ne tik sostinės didžioji eglė Katedros aikštėje, tačiau ir gražinamos pagrindinės Vilniaus gatvės. G. Grubinsko teigimu, pasibaigus ankstesnei gatvių puošybos sutarčiai, buvo skelbtas naujas konkursas, kurį laimėjo UAB „Švenčių studija“. Pasirašyta trejų metų trukmės sutartis, kurios vertė yra apie 615,3 tūkst. eurų (su PVM), t. y. po maždaug 205 tūkst. eurų (su PVM) kasmet.

Vilniaus Kalėdų eglė iš paukščio skrydžio

„Bus puošiamos Rotušės aikštė, Vokiečių, T. Vrublevskio, Šventaragio, Pilies, Stiklių, Aušros Vartų, Gariūnų, Ukmergės, Dariaus ir Girėno bei Galvės gatvės, Gedimino, Konstitucijos ir Savanorių prospektai, Molėtų ir Nemenčinės plentai. Iki šių metų galiojusios trejų metų sutarties su kitu tiekėju vertė kasmet siekė po maždaug 179,2 tūkst. eurų (su PVM)“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)