Eglės įžiebimo šventė Šiaulių miesto širdyje – Prisikėlimo aikštėje – prasidėjo įspūdingu muzikos ir šviesų šou, kurį dovanojo ritmo grupė „Ritmas kitaip“, atlikėjai Živilė Gedvilaitė ir Mantvydas Riškus. Unikalioje trijų aukštų konstrukcijos scenoje pasirodymas prasidėjo tamsa ir tyla, kurią nutraukė ramiai prasidėjęs šviesos ir muzikos šokis. Muzikos instrumentų – vamzdžių – melodijai garsėjant, atsiskleidė darna, kuri suskambo visiems gerai žinomų kalėdinių dainų sąjunga.

Šiaulių Kalėdų eglė

Iškilmingo renginio finale pirmą kartą lietuviškai nuskambėjo kūrinys „Mažasis būgnininkas“ (angl. Little Drummer Boy), kurios solo partiją atliko jaunasis atlikėjas Mantvydas Riškus. Kūrinio kulminacijoje iškilmingai įžiebta pagrindinė Šiaulių miesto Kalėdų eglė.

Šventėje dalyvavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas džiaugėsi pilna aikšte šiauliečių ir miesto svečių bei linkėjo daug saulėtų dienų, geros nuotaikos, daug apsikabinimų, o vaikams perdavė pačią svarbiausią žinutę.

„Labai labai svarbu, kad visi vaikai lauktų Kalėdų Senelio. Su mama, tėčiu ar seneliais rašykite jam laiškus, nes šioje aikštėje yra paštas. Jūsų laiškai pasieks Kalėdų Senelį“, – sakė Šiaulių miesto meras A. Visockas.

Gruodžio 2-ąją su muzika ir šviesomis įžiebta eglė, kurios puošyba nuo idėjos sukūrimo iki jos įgyvendinimo rūpinosi Šiaulių kultūros centras, atsiskleidė visu gražumu. Trylikos metrų žaliaskarė pasidabino 400 auksinės, sidabrinės ir baltos spalvos, įvairių dydžių burbulais ir žybsinčia, daugiau nei 2 kilometrų ilgio girlianda. Prie eglės, tarsi namuose, jaukiai pūpso 26 supakuotos įvairių dydžių Kalėdų dovanos, kurių popierius kurtas specialiai šiai kompozicijai – jis papuoštas žiemos motyvais ir šiaulietiškais simboliais: geležine lape, auksiniu berniuku ir meška.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šalia pagrindinės Kalėdų eglės šviečiančiomis girliandomis išsidriekė daug mažesnių eglučių „miškas“, kuris kompozicijai suteikia magišką aplinką ir dar labiau sustiprina didžiųjų metų švenčių laukimą.

Šiemet įžiebta gyva Kalėdų eglė atkeliavo ne iš tolimų miškų, o iš pačių šiauliečių – mylėta, puoselėta ir prižiūrėta – šiuo kalėdiniu laikotarpiu ji džiugins gyventojus ir miesto svečius visą šventinį laikotarpį.

Šiaulių Kalėdų eglė

Šventinį vakarą tęsė ir ritmingai pajudėti kvietė grupė „Biplan“. Gyvai atliekamos hitais tapusios visiems puikiai žinomos dainos sušildė susirinkusių žiūrovų širdis ir sukūrė nepaprastą kalėdinę nuotaiką.

Tradiciškai skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės įkurdinta prakartėlė, kuri atvaizduoja Jėzaus Kristaus gimimą. Prie prakartėlės įkurdintos ir šviečiančiomis girliandomis padabintos Kalėdų eglutės sukūrė magišką ir jaukią atmosferą. Pamatyti gipsines Jėzaus Kristaus, Marijos, Juozapo, piemenų ir avių statulėles bus galima visą šventinį laikotarpį.

Organizatoriai primena, kad šalia pagrindinės miesto puošmenos iki gruodžio 14 d. Veiks Kalėdų paštas. Vaikai kviečiami rašyti Kalėdų Seneliui laiškus į snieguotą ir stebuklingą Šiaurės Ašigalį apie norus, svajones ir viską, kas stūkso vaizduotoje. Parašytus ir užklijuotus, siųsti paruoštus laiškus galima įmesti į specialią dėžę Prisikėlimo aikštėje. Primename nepamiršti ant laiško užrašyti tikslaus adreso, kad Senelis galėtų išsiųsti atsakymą su šilčiausiais linkėjimais.

Gruodžio mėnesį prasidėję renginiai tęsis iki pat sausio. Šiauliečiai ir miesto svečiai turės galimybę mėgautis koncertais, ekskursijomis, parodomis, edukacijomis, akcijomis ir kitomis iniciatyvomis. Visą renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) arba Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) interneto svetainėse. Kalėdinių ir naujamečių iniciatyvų rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją