Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio teigimu, prasidėjęs šventinis laikotarpis pirmiausia jam asocijuojasi su buvimu artimų žmonių rate, o Neringa – pati tinkamiausia vieta kurti savas šeimos tradicijas.

„Šiais metais ypatingai džiugina tai, kad šventinį laikotarpį pradedame turėdami daug sniego, o didžiųjų metų švenčių laukimo džiaugsmą dar labiau stiprina tikrai šventiškai išpuoštos kurorto gyvenvietės ir mūsų kultūros bendruomenės bei verslo atstovų parengta šventinių renginių programa. Įspūdžių ir šventinių nuotaikų gruodžio mėnesį Neringoje tikrai netrūks“, – pabrėžia meras D. Jasaitis.

Ypatingos nuotaikos Neringoje prasideda nuo mažų detalių – briedžių siluetų Nidos Kalėdų eglėje, švytinčių vėtrungių, medžiuose nutūpusių žvaigždžių, spindinčių sniego gniūžčių. Puošdamasi Neringa didžiausią dėmesį skiria tvarumui ir šio krašto tapatumo stiprinimui.

Išskirtines nuotaikas šiais metais kurs ir Nidos Kalėdų miestelio prekeiviai. Mažame ir jaukiame, labiausiai į Lietuvos vakarus nutolusiame Kalėdų miestelyje, gruodžio mėnesio savaitgaliais bei tarpušvenčiu bus galima paragauti tradicinės žuvienės, gardžių vaflių, neringiškių paruoštų kibinų. Čia šildys karšta arbata, kava, karštas vynas bei sutiktų žmonių šypsenos. Miestelyje bus galima įsigyti ruginės duonos, kučiukų, sausainių ir pyragų. Taip pat rasite ir keramikos, gintaro, odos dirbinių, aksesuarų ir kitų šventinių dovanų.

Miestelyje kartu su vaikais gaminsite kalėdinius žaisliukus ir atvirukus, mokysitės dainų ir geriau pažinsite žvejų krašto tradicijas. Čia sutiksite ir visus metus lauktą Kalėdų senelį. Greta Nidos eglės įsikūręs Kalėdų miestelis veiks kiekvieną gruodžio savaitgalį nuo 18 iki 21 val., o tarpušvenčiu – kasdien.

Pranešime spaudai pabrėžiama, kad šventines nuotaikas kuriantys renginiai Neringoje vyks visą gruodžio mėnesį – prasmingai leisti laisvalaikį kvies filmų vakarai, kūrybinės dirbtuvės, koncertai, žygiai ir ekskursijos, kalėdinių meduolių dekoravimo dirbtuvės ir kt.

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Pamario galerijoje Juodkrantėje nuo gruodžio 9-osios bus galima išvysti menininko Tomo Daukšos šviesos instaliaciją „Tegul šviečia“. Kūrinį žiūrovai galės apžiūrėti gruodžio ir sausio mėnesiais be išeiginių ir bet kuriuo paros metu. Instaliacija sukurta apžiūrėjimui iš lauko.

Išskirtinis renginys – kalėdinis šviesų šokis, apgaubsiantis Nidos katalikų bažnyčią. Kiek daugiau nei savaitę, gruodžio 24 – sausio 1 dienomis, vakarais bažnyčios amfiteatre ir aplink ją šviesų ir spalvų žaismo dėka atgis angelai ir elniai, snaigės ir kalėdiniai simboliai. Vientisas nuotaikas kurs ir šviesos bažnyčios viduje.

Gruodžio 31-ąją, likus kelioms valandoms iki lemtingo vidurnakčio, Nidos katalikų bažnyčioje skambės Nedos Malūnavičiūtės ir grupės „U‘elements“ atliekamos dainos. Palydėti senuosius ir sutikti Naujuosius 2024-uosius metus Neringa tradiciškai kviečia prie šventinių Neringos gyvenviečių eglių.

Naujametiniai šokiai ir pokalbiai tęsis ir pirmąją Naujųjų metų dieną, ragaujant kuršišką žuvienę. Neringos savivaldybė primena, kad šventės gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte – sutinkamos be fejerverkų. Nuo praėjusių metų civilinės pirotechnikos priemonės draudžiamos visoje Neringoje.

Šventinę renginių programą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją