Pastaruoju metu itin populiarėja advento žaislų kalendoriai, kuriuose vaikai gali rasti mėgstamiausių pasakų personažų, drabužėlių lėlėms, lego kaladėlių ir net knygelių. Iš didžiulės pasiūlos išsirinkti gali būti sunku, tad vaikiškus kalendorius įvertino Delfi laidų vedėjos Rūtos Lapės sūnūs – Motiejus ir Mykolas.

Pirmasis vaikų teismui keliauja lego kalendorius, skirtas „Hario Poterio“ gerbėjams. Kiekviename langelyje slypi žaisliukas ir instrukcija, kaip jį surinkti iš smulkių detalių.

„Šitam kalendoriui aš duočiau 7 iš 10 balų“, – išsirinkęs vieną žaisliuką ir jį dėdamas pagal instrukciją įvertino Mykolas.

„Aš duočiau 5 iš 10“, – stebėdamas, kaip brolis renka žaisliuką, įvertina Motiejus.

Išvydęs antrąjį mamos į rankas paimtą kalendorių Motiejus nušvinta – tai jo mėgstamiausi dinozaurai, o kalendorius sukurtas „Juros periodo parko“ tematika.

„Išpakuok pirmą“, – pasiūlo Mykolas ir daugiau Motiejaus raginti nebereikia. Nors berniukas ne itin iškalbingas, jo džiaugsmą išduoda veidas, kai į rankas paima mažą dinozauriuką.

„Šitas 10 iš 10“, – įvertina Motiejus.

„Aš siūlyčiau kokius 6 iš 10“, – atsidūsta Mykolas.

O štai dar vienas kalendorius kviečia pasinerti į pasakų pasaulį. Net 24 skirtingos knygelės sudėtos į pasakų advento kalendorių „Laukiant Kalėdų“.

„Čia pasaka? Čia puslapiai. Kur pirmas? – smalsiai apžiūrinėja Mykolas. – Iš aš nežinau, kas čia yra. Pavadinimas – „Kalėdų voratinkiai“. Nežinau, gal man bus neįdomu. Aš duočiau, kokius 7 iš 10.“

Tylomis stebėdamas brolį Motiejus konstatuoja – vertina vos 1 iš 10 ir pripažįsta, kad jam nepatiko. O Mykolas paaiškina, kad didesnį balą skirtų, jei kalendoriuje dar būtų ir saldainių.

„Jei būtų saldainių, tai 9 iš 10“, – pritaria ir Mykolas.

Berniukams tenka ir dar viena rimta užduotis – įvertinti kalendorių apie princeses, sukurtą Disnėjaus pasakų motyvais.

„Nepatinka mergaitiškas, kažkokį mergaitišką davė. O, išpakuojam viską, – mamos paragintas išpakuoti, ką tik nori, Mykolas, padedamas brolio, imasi darbo.

Berniukai suranda sniegu padengtą eglutę, kelias lėlės ir varlę.

„Man patinka“, – neslepia Motiejus, viename paslaptingųjų langelių suradęs indą arbatai ar kavai ir puodelį.

„Čia, turbūt, namus galima padaryti“, – svarsto R. Lapė, suradusi mažytę princesę.

„Už tai, kad mergaitiškas, duodu kokius 3 iš 10, o gal 2“, – smalsumą patenkinęs, tačiau taip ir nesusižavėjęs pasakų princesėmis sako Mykolas.

Motiejus nusprendžia būti dosnesnis ir įvertina 7 balais.

Dar vienas lego kalendorius – šįkart „Marvel“ tematika.

„Aš išpakuosiu pats, nes čia man, – besidarbuodamas Mykolas prisipažįsta, kad tai jo mėgstami žaislai, ir vos išvydęs pirmąjį paaiškina: – Čia, turbūt, mano mėgstamiausias „Marvel“ veikėjas. Sakyčiau, 9 iš 10.“

Motiejus pasvarsto, kad sudėlioti iš lego žmogeliuką lengva, ir šiam kalendoriui skiria 10 balų.

Dar vienas dinozaurų rinkinys kaipmat sudomina Motiejų – „Dino Art“ siūlomas staigmenas apžiūrinėja jis. Brolis pataria pradėti nuo pirmojo ir, vos išvydęs tiranozauriukus, taip pat neslepia susižavėjimo.

Kalendorius dar įdomus tuo, kad dinozauriukus reikia sudėlioti iš detalių, užklijuoti jiems akis bei kitas detales, kad žaisliukai „atgytų“.

„6 iš 10“, – praėjus pirmajai susižavėjimo bangai netrukus įvertinimą paskelbia Mykolas.

Motiejus tuo metu itin susikaupęs surenka žaisliuką ir nusprendžia, kad šis kalendorius vertas 10 balų.

„Kas čia dabar? – mamos paimtą didžiulę dėžę su užrašu „Baby born“ apžiūrinėja Mykolas ir ima ieškoti didžiausio kalendoriaus langelio. – Čia kas, burgeris?“

„Dar kažkas čia“, – Mykolo paieškas tęsia Motiejus ir paaiškėja, kad pakuotėje sudėtos kelios puošmenos ir drabužėliai lėlytei.

Berniukai ne itin nudžiunga, tačiau ieško toliau, ką dar slepia kalendorius.

„Man išvis netelpa, – viename langelių radęs karūną bando ją matuotis Mykolas. – Duodu kokius 3 iš 10.“

Motiejus pateikia dar prastesnį įvertinimą – iš pradžių skiria vos 1 balą, nes drabužiai lėlėms berniukų nesužavėjo. O kai mama paklausė, ar tikrai taip nepatinka, balas išvis „išnyko“.

„Nors ne, jis negauna balų. Nepatinka“, – teigia Motiejus, o brolis pritaria, kad šis rinkinys jiems per daug vaikiškas.

„Hario Poterio“ pilies motyvais išpieštas advento kalendorius iškart Motiejui sugrąžina smalsumą. Mykolas dar neskuba prisijungti, o Motiejus jau ieško, kad slypi pilies kampeliuose.

„Čia nematomas apsiaustas“, – iš didžiausio langelio staigmeną ištraukia Motiejus ir tai kaipmat sudomina Mykolą.

„Pirmas yra Haris Poteris, o kas štai čia? – jau kartu su broliu kalendorių nagrinėja Mykolas ir suradęs vieną pilies paveikslų konstatuoja: – O, aš radau Moną Lizą, turim Moną Lizą, ji stambi.“

Smalsių berniukų paieškos nuveda iki dar vienos staigmenos.

„Pelėda, radau Hario Poterio pelėdą!“ – džiūgauja Motiejus ir balus skiria jau ne pagal dešimties, o tūkstančio balų skalę.

Mykolas gerų vertinimų dalyti neskuba: jo verdiktas – 6 balai iš 10. Jis dar pasvarsto, kad visgi ne itin patiko.
Berniukai ne šokoladinius kalendorius nagrinėjo pirmą kartą. Ir nors Mykolas balų nebuvo labai dosnus, geriausiais įvardijo „Hario Poterio“ ir „Marvel“ lego kalendorius.

Motiejus įvertino paskutinį „Hario Poterio“ rinkinį, savo mėgstamus dinozaurus ir net pasakė, kad dėl jų mielai atsisakytų saldainių advento kalendorių.

O Mykolas saldainių norėjo. Na, jei jau žaisliukai, tai, anot jo, tik ne „mergaitiški“ ir ne „lėliukiški“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)