Krajovos miesto savivaldybė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dalinosi įrašu, kuriame teigiama, kad Krajova pavadinta šiemet gražiausios Europoje Kalėdų eglutės šeimininke, ši žaliaskarė įtraukta į gražiausių 25 eglučių sąrašą, kuriame konkuruoja su tokiais miestais kaip Londonas, Viena, Varšuva ir pan.

Tiesa, dėl eglutės stulbinančio panašumo į 2008-ųjų Vilniaus žaliaskarę žodžio Vilniui ar Lietuvai net neteko tarti, tai padarė pati Rumunijos žiniasklaida.

Puslapis turnulsfatului.to išplatino pranešimą, kad vietos spauda teigia, jog šis eglės variantas yra nukopijuotas iš Lietuvos.

Vilniaus eglutė

„Craiovos valdžios institucijų pasirinktas modelis primena tą, kuris 2015 m. buvo pastatytas centrinėje Kalėdų mugės aikštėje Vilniuje, Lietuvoje. Gatvių apšvietimo bendrovė mums parodė kelis šių metų eglutės puošmenų variantus, o mes pageidavome vieno, kuris iki šiol stovėjo keliose sostinėse, bet kuris šiemet tiktų mūsų koncepcijai“, – sakė miesto savivaldybės atstovė spaudai Marina Andronache.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)