Rokiškio eglutė papuošta naujais žaisliukais bei lemputėmis. Taip pat mieste atnaujintos šviestuvų dekoracijos.

Šventinę nuotaiką užkūrė net tik Kalėda, bet ir šou grupė „Trys draugai“, o mažuosius renginio dalyvius aikštėje pasitiko linksmieji personažai. Scenoje pasirodė ir Rokiškio kultūros centro vaikų pop grupė „Akoladė“.
Rokiškio eglės įžiebimo šventė

Renginį vainikavo fejerverkai ir, žinoma, visų taip laukiamas šventinis stebuklas – eglutės įžiebimas.

Nepriklausomybės aikštėje gruodžio 1-2 dienomis taip pat vyksta Kalėdinė mugė.

Kaip praneša Rokiškio savivaldybė, Rokiškio žaliaskarę, kaip ir kasmet, įžiebė rajono meras Ramūnas Godeliauskas ir Vyriausiasis Senelis Kalėda, šiemet lydimas neįprastų aukštaūgių nykštukų – kojūkininkų. Meras, kuriam ūgio tikrai netrūksta, nykštukams tesiekė iki diržo. Aidint plojimams, Kalėdų eglė pasidengė sidabrine šviesa, sušvito tokios pat spalvos burbulai, o tarp jų - ryškiai raudoni.
Rokiškio eglės įžiebimo šventė

Paslapties ir jaukumo natūraliai eglei suteikė tarp jos šakų apsigyvenę pelėdžiukai. Mažiesiems žiūrovams tenka smagi užduotis juos surasti.

Apie 10 metrų aukščio natūrali, tanki eglė šiemet atkeliavo iš Čedasų kaimo, ją miestui padovanojo Marijona Neniškienė.

Tą patį vakarą Rokiškio krašto muziejus atvėrė XVIII respublikinę prakartėlių parodą, dvaro sargo namelyje pradėjo veikti vaikų laukiamas Kalėdų paštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją