„Mūsų eglė, kuriai trisdešimt, o gal net ir daugiau metų, tikrai labai graži. Kad ir kaip būtų gaila, deja, turėjome priimti sprendimą ją nupjauti, nes ankstesnių šeimininkų buvo pasodinta pernelyg arti namo, todėl gadino stogą, kėlė kitų problemų. Dar pernai siūlėme ją miestui, tačiau jau buvo nutarta, kad bus statoma karkasinė. Šiemet vėl pasiūlėme.

Puiku, kad pasirinkta būtent mūsų eglutė – nudžiuginsime visus Plungės gyventojus. Žinoma, ir patys jos įžiebimo šventėje sudalyvausime, pasidžiaugsime, kai ji jau bus papuošta. O į jos vietą, tik kiek atokiau nuo namo, būtinai pasodinsime kitą eglaitę“, – kalbėjo eglę į miestą išlydėjusi Sonata Gadliauskienė.

Plungės Kalėdų eglė

Eglę puošė viešąjį pirkimą laimėjusi įmonė „Lumidėja“, ji dabino ne tik žaliaskarę, bet ir visą Senamiesčio aikštę: dekoracijas prie pagrindinės eglės, fontaną, lemputėmis sužibę visi Senamiesčio aikštėje esantys medžiai.

„Šiemet, kaip ir kasmet, pagrindinis Kalėdų akcentas – Senamiesčio aikštė. Mūsų noras – ne dalyvauti gražiausios miesto eglės varžytuvėse, ne stebinti pompastika, o sukurti jaukią kalėdinę atmosferą, atspindėti tikrąją Kalėdų prasmę ir nuotaiką. Todėl šiemet, po daugelio metų pertraukos, nutarėme puošti ne karkasinę, o natūralią eglę, kuri kvepėtų, džiugintų akį plačiai išskleistomis šakomis ir dovanotų tikrą kalėdinę dvasią“, – sako Kalėdų eglutės įžiebimo švente besirūpinanti Plungės rajono savivaldybės Kultūros, turizmo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Vida Saukalienė.

Savivaldybė nuoširdžiai dekoja varkališkiams už visų plungiškių Kalėdas papuošiančią dailiai nuaugusią žaliaskarę, o vietos verslininkui Linui Ramanauskui ir jo komandai – už neatlygintinus eglės pjovimo, gabenimo, pastatymo darbus.

Plungės Kalėdų eglė

Eglės įžiebimo šventėje vaikus aplankė Kalėdų Senelis, koncertavo šou grupė „Trys draugai“ ir Plungės kultūros centro vokalinė grupė „Hello“.

Kaip ir kasmet, šventės metu veikė kalėdiniais meduoliais kvepianti mugė.

Artėjant didžiausioms metų šventėms, Plungės kultūros centras prie eglutės surengs kalėdinių giesmių vakarą, gruodžio 22-ąją kultūros centre vyks tradicinis koncertas „Kalėdų rytą“, visą Advento laikotarpį veiks Kalėdų senelio paštas. Į švenčių laukimą įsitraukia ir Žemaičių dailės muziejus, kasmet kviečiantis į Mykolo Oginskio rūmuose veikiančią Kalėdų senelio rezidenciją su edukacijomis, dovanomis ir, žinoma, gera nuotaika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)