„Vilniaus sapno“ kūrėjai sako, kad norėjo ištrinti ribas tarp iliuzijos ir tikrovės. Šis futuristinių technologijų kupinas muzikinis spektaklis leido išgirsti miesto istoriją, pasakojamą šių dienų kalba. Ant ledo ir aplink jį pasirodė dešimtys šokėjų ir dailiojo čiuožimo talentų. O unikalios projekcijos ant Valdovų rūmų fasado padėjo iškeliauti laiko koridoriais į tas dienas, kai šiose apylinkėse medžiojo kunigaikštis Gediminas, o kartu – pafantazuoti, kaip Lietuvos sostinė atrodys ateityje.

„Sunku įsivaizduoti Kalėdų laikotarpį be čiuožyklos Vilniuje – tai jau tradicija. Kelis paskutiniuosius metus, saugodami vieni kitų sveikatą, Kalėdų pramogas buvome suplanavę skirtingose miesto vietose – galime pasidžiaugti, kad šiemet visas Kalėdų miestelis ir svarbiausi akcentai įsikurs vienoje teritorijoje, šalia svarbiausių miesto vietų“, – sako Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Iškilioje istorinėje vietoje stovinčioje 700 kv. m ploto čiuožykloje kasdien vyks bent aštuoni masinio čiuožimo seansai, iš kurių pirmieji du – 10.00 val. ir 11.15 val. – bus nemokami (darbo dienomis senjorams ir vaikams iki 14 m., savaitgaliais visiems).

„Labai tikime šiuo projektu ir jo tęstinumu, – apie „Vilniaus Valdovų rūmų ledą“ kalbėjo vienas organizatorių, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis, – Manome, kad Vilniui, kaip miestui, tai didelis žingsnis dar arčiau garsiausių pasaulio sostinių, kur Kalėdoms kasmet skiriama ypatingai daug dėmesio ir tai tampa didžiuliu traukos objektu tiek miesto gyventojams, tiek turistams. Kviečiame visus tapti istorijos dalimi!“

Seansas „Vilniaus Valdovų rūmų ledo“ čiuožykloje trunka 45 minutes, kaina suaugusiems 7 Eur, vaikams – 5 Eur, atvykus gyvai. Bilietus įsigyti galima kakava.lt arba renginio vietoje.

Ledo čiuožykla – viena iš projekto „Vilniaus Valdovų rūmų ledas“ dalių. Kas vakarą bus galima išvysti ledo šou „Legenda. Vilniaus sapnas“ ar aplankyti Kalėdų Senelį jo rezidencijoje. Šalia čiuožyklos esančioje scenoje vyksta įvairūs šventiniai pasirodymai, kuriuos galima stebėti iš beveik 1000 vietų tribūnų, o prie pat Valdovų rūmų įsikūsrusios kalėdinės krautuvėlės, vilioja pasimėgauti karštais gėrimais ir gardėsiais.

Projektą organizuoja Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija. Pop legendą kuria tarptautinė profesionalų komanda: režisierius Povilas Varvuolis, scenarijaus autorė Jurga Klimaitė-Riebling, kompozitorius Deivydas Zvonkus, choreografas Marijanas Staniulėnas, kostiumų dailininkas Egidijus Rainys, šviesos dalininkas Lukas Zaveckas, projekcijų dailininkai iš Latvijos „Kalvestudija“.

„Vilniaus sapnas“ Valdovų rūmų kieme bus rodomas kiekvieną vakarą visą gruodžio mėnesį.

Daugiau informacijos valdovurumuledas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją