Vienas iš didžiausiųjų šalies miestų pastaraisiais metais pateikė ne vieną nepamirštamą Kalėdų eglės įvaizdį – tikriausiai visiems puikiai prisimenamos origami ar festivalio tematikos eglutės. Šiemet Panevėžio eglutė taip pat sužibo ryškiu, įsimintinu įvaizdžiu – ją puošia auksiniai ir sidabriniai žaisliukai, raudoni kaspinai. Ją įžiebti padėjo koncertinę programą vedęs ir koncertavęs Vidas Bareikis.
Živilė Večiorkutė, Vilmantas Bieliūnas

Natūralios eglutės įžiebimas Panevėžio Laisvės aikštėje skelbia kalėdinio laikotarpio pradžią. 13 metrų aukščio žaliaskarę puošia 15 tūkstančių lempučių. Kaip sako miesto savivaldybės atstovai, šių metų papuošimų tema pasirinkta siekiant pratęsti 520-ojo miesto gimtadienio tematiką „Panevėžys skamba gerai“.
Panevėžio eglės įžiebimo šventė, Živilės Večiorkutės ir Vilmanto Biuliūno nuotr.

Šiemet visas Panevėžys pilnas šventinių garsų – štai, Laisvės aikštėje, fontane akį traukia balerinų snaigių šokis, kuriam galima akomponuoti fortepijonu.

Kalėdinių garsų tema jaučiama ne tik Laisvės aikštėje, bet ir kitose miesto erdvėse. Senvagėje galima atrasti natų arką, prie kurios miesto gyventojai ir svečiai kviečiami nusifotografuoti.

Nepriklausomybės aikštėje galima pasivaikščioti po natūralių eglučių parką, kuriame galima pasijusti lyg Kalėdų pasakoje.
Panevėžio eglė, Živilės Večiorkutės ir Vilmanto Biuliūno nuotr.

„Šiemet Panevėžys skambiai švęs ir didžiąsias metų šventes. Unikalūs muzikiniai sprendimai, tiesiogine ir perkeltine prasme, kurs šventinę nuotaiką ir vaizdą, o juos darniai sujungs akustinė kalėdinėmis giesmėmis užlieta aplinka. Panevėžiečiai ir mūsų miesto svečiai bus pakviesti tęsti muzikinę kelionę, kurią pradėjome miesto gimtadienio metu. Tikime, kad kiekvienas mieste pajus šventinę dvasią ir pakylėtai lauks gražiausių metų švenčių“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Kalėdų eglės ir miesto šventiniu papuošimu šiemet, kaip ir pernai, rūpinasi viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Lumidėja“. Kalėdinės eglės puošybai iš Savivaldybės biudžeto skirta šiek tiek per 42 tūkst. Eur, viešųjų miesto erdvių papuošimui – per 79 tūkst. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją