Palanga mini 770-ąjį gimtadienį, o į ateinančius metus žengia su dar viena kurortui ypač svarbia data. 2024 metais sukanka 200 metų, kai grafas Mykolas Tiškevičius susidomėjo Lietuvos pajūriu ir, įžvelgęs čia puikių plėtros galimybių, įsigijo Palangos valdą bei keletą aplinkinių dvarų.

Būtent todėl gruodžio 1 dieną Palangoje, prie grafų Tiškevičių sumanyto ir pastatyto kurhauzo, įžiebiama eglė bus dedikuota kurorto įkūrėjams.

Kalėdų laukimo pajūryje pradžios šventėje „Spindinčio miesto Kalėdinis atvirlaiškis“ pagrindiniai herojai bus grafai Tiškevičiai, jie išpuoštame ir spindinčiame mieste kartu su kitais žiemos pasakų atstovais nuotaikingai sveikina Palangą ir Lietuvą.

Gruodžio 1 dieną įžiebti pagrindinio kurorto Kalėdų simbolio pakvietė ne tik smagi programa, bet ir paslaptinga Kalėdų eglė – pagrindinės kurorto šventinės puošmenos meninė idėja iki paskutinės akimirkos buvo laikoma didelėje paslaptyje.

Eglutė išpuošta 12 tūkstančių lempučių. Ar atspėsite, ant ko jos pritvirtintos?

Už kurorto puošybą atsakinga įmonė tikina, kad šiemet Palangos Kalėdų eglė išskirtinė ir niekur neregėta Lietuvoje, tad Palangos svečiai galės puikuotis apsilankę prie tikros ir unikalios eglių eglės, mat vienu metu, apgaubtos skraiste, suspindo keli šimtai žaliaskarių.


Gruodžio 9 dieną antroji, bet ne mažiau svarbi ir puošni Kalėdų eglė bus įžiebta Šventojoje. Jos dekoras atitiks šios kurorto vietovės pastarųjų dienų darbus ir svajones – žaliaskarė bus skirta sparčiai kylančiam Šventosios uostui, tad ją puoš daugybė jūrinių elementų. Tai bus žaisminga ir labai jūriška eglutė.

Daugybė Kalėdų dekoracijų, lempučių, švieselių suspindo visame kurorte. Šiemet visiškai naujomis dekoracijomis pasipuošė Grafų Tiškevičių alėja ir Jūros gatvė Šventojoje, šventinę nuotaiką kuria ir Kretingos gatvė, kuria įvažiuojama į Palangą. Populiariausioje J. Basanavičiaus gatvėje iki pat jūros taip pat lydi kalėdinės puošmenos ir eglučių alėja. Tokia pat alėja pirmą kartą sukurta ir Šventojoje.

Šalia kurhauzo ir kurorto centre bus įrengtos įspūdingos spindinčios tūrinės dekoracijos – šias galima ne tik apžiūrėti, bet ir užsukti į jų vidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją