Greitas ir lengvai paruošiamas – taip būtų galima apibūdinti šį patiekalą. Ir veikiausiai daugumą šiam receptui reikiamų sudedamųjų dalių jau turite savo virtuvėje.

Taigi silkei garstyčių padaže reikės:

500 g silkės filė;
0,5 litro vandens;
100 ml skaidraus acto;
5 šaukštų garstyčių (saldesnių, švelnesnių);
3 šaukštų cukraus;
50 ml aliejaus;
1 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių juodųjų pipirų;
2 šaukštų baltojo acto;
4 šaukštų vandens;
apie 50 g kapotų petražolių ir laiškinių česnakų.

Kaip paruošti?

Pirmiausia silkes reikia kruopščiai išvalyti, nulupti odą ruošiant filė. Kaip rašo tinklaraščio „Wind from the North“ autorė, jei silkė itin šviežia, gali būti, kad odelės taip lengvai nepavyks nulupti. Tokiu atveju siūlo parai silkę padėti į šaldytuvą ir šį darbą atlikti vėliau.

Kai silkės filė jau bus paruošta, odelė nulupta, ją galite supjaustyti norimo stambumo gabalėliais. Juos sudėkite į dubenį ir užpilkite vandeniu, sumaišytu su actu. Įsitikinkite, kad skystis visiškai apsėmė žuvį. Taip silkę palaikykite, iki jos spalva taps balkšva.

Tada pasiruoškite garstyčių padažą: sumaišykite garstyčias su cukrumi, lėtai, nuolat maišydami, į jas pilkite aliejų. Kai aliejus bus gerai išmaišytas, suberkite likusius ingredientus.

Paskutinis etapas – nupilkite vandens ir acto mišinį, o silkės filė gabalėlius sumaišykite su garstyčių padažu. Viską sudėkite į stiklinius indelius (ar tiesiog stiklainius) ir laikykite šaldytuve. Geriausia būtų, jei silkei garstyčių „pataluose“ leistumėte pabūti dieną ar dvi. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją