Eglutę antradienio pavakarę aplankę kauniečiai pastebėjo, kad ji nebeįsižiebia palaipsniui, kaip buvo prieš tai, tačiau įsižiebia ir nuolat šviečia – nebepulsuoja.

Dėl apšvietimo pokyčių naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su daugiau nei 10 metų Kauno eglutę puošiančia menininke Jolanta Šmidtiene. Ji patvirtino, kad apšvietimas išties yra kitoks, nei buvo pradžioje.

„Apšvietimas buvo pulsuojantis, kaip širdies ritmas. O dabar apšvietimas užkyla, pabūna pusę minutės, nusileidžia ir vėl pabūna pusę minutės.

Toks apšvietimo pakeitimo sprendimas priimtas dėl to, kad man labai eglutė gražiai atsiskleidžia, kai nešviečia lemputės. Taip labiau atsiskleidžia plunksnos. O ritmika duoda judesio“, – pasakojo J. Šmidtienė.

Kaip teigė ilgametė kalėdinės atmosferos Kaune kūrėja, dar pokalbio metu ji tik buvo beeinanti nuo eglutės. Vaikščiodama prie jos stebėjo, kaip žmonės reaguoja į šį pasikeitimą.

„Pastebėjau, kad žmonės net laukia kaip pasikeis. Tuos intervalus derinom su savivaldybe, jie savo norus pareiškė.

Dabar eglutės apšvietimas užkyla ir nusileidžia – užkilimas tam, kad eglutė būtų pulsuojanti. Tarsi sustabdom kadrą, nes galbūt taip žmonėm lengviau nusifotografuoti“, – kalbėjo Jolanta, atskleisdama priežastį, kodėl buvo nuspręsta pasirinkti kitokį eglutės apšvietimą.

Kaip skelbėme anksčiau, menininkės J. Šmidtienės teigimu, šiais metais, kai pasaulį kausto įvairios nelaimės, norėjosi sukurti lengvumo jausmą, todėl eglutė puošiasi plunksnomis, pagamintomis iš neįprastos detalės – tvirtinimo dirželių.

Anot kūrėjos, šių metų dekoracijos priminė angelą, kuris praskrido pro miestą ir paliko savo pėdsaką – pribarstė plunksnų mieste. Pagrindinis šių metų eglutės akcentas, kaip ir kasmet, tai eglutės viršūnė, kuri primena angelo sparnų apkabinimą.

Iš viso šiemet reprezentacinės miesto erdvės puošybai panaudota apie 150 įvairaus dydžio plunksnų, nuo metro iki trijų. Dar didesnės suformavo vartus į Rotušės aikštę.

Primename, kad anksčiau Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė skelbė, jog tris vakarus prieš Kūčias aikštėje vyks kalėdinių giesmių koncertai, į kuriuos jungiasi ir mėgėjų meno kolektyvai, ir profesionalai, nuo mažųjų iki suaugusiųjų. Tuos vakarus visi kviečiami atvykti į Rotušės aikštę ir galbūt net giedoti kartu. Taip pat po miestą važinės ir specialus kalėdinis transportas.

Be kita ko, Rotušės aikštėje veikia ir kalėdinis miestelis, kuriame lankytojų laukia Senelis Kalėda, gardžių desertų ir dekoracijų dirbtuvėlės, nemokami šventiniai atvirukai, kalėdinis paštas bei įvairūs renginiai ir edukacijos. Miestelis kauniečius bei miesto svečius džiugins iki pat sausio 6 dienos. Darbo dienomis jis veiks 11-22 val., o savaitgaliais – 10-22 val.