Ši idėja kilo iš mišku apsuptoje savivaldybėje gyvenančių žmonių noro perdirbti tai, kas jau egzistuoja. Seni žaisliukai įgavo naujus atspalvius, apšvietimą viduje ir Aukštaitijos krašto meno motyvus, kuriuos frezavo kruopščios Visagino trečiojo amžiaus universiteto (VTAU) bendruomenės narių rankos. Taip miestas nutarė palydėti ir Aukštaitijos metus.

Kalėdos – tai ne tik lemputės, puošyba ar dovanos, bet, visų pirma, laikotarpis, kupinas prasmės, kurią mes jam suteikiame patys: savo darbais, atradimais, pasidalintu gerumu. Be galo didžiuojuosi, kad iš mūsų miestiečių kilo tokia iniciatyva – savo rankomis prikelti žaisliukus antram gyvenimui, taip nukreipiant mūsų dėmesį link tikrųjų šio meto vertybių. Tegul Kalėdos mus įkvepia siekti bendrystės, skleisti šilumą ir vertinti tai, kas iš tikrųjų svarbu. Siunčiame nuoširdžius, tvarius linkėjimus iš žaliojo Visagino“,– mintimis dalinosi Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz.
Visagino eglė

Visagino eglės įžiebimo šventėje gyventojus pasitiko miesto kūrėjus pristatanti ir skatinanti mugė „Pagaminta Visagine“, o ypatingą kalėdinę atmosferą suteikė Vilniaus šv. Jonų bažnyčios gospel choras „GospelJonai“. Jų koncertas „Tai buvo tyli naktis..." suskambo Visagino šv. apaštalo Pauliaus bažnyčioje, esančioje visai šalia Santarvės aikštės, bei buvo transliuojamas prie eglės.

Šventę pažymėjo ir kalėdinio laikotarpio pradžią simbolizuojanti Šviesos eisena nuo Visagino šv. apaštalo Pauliaus bažnyčios iki miesto eglės, su kuria drauge judėjo ir Visagino savivaldybės meras.

Kartu su gyventojais atlikęs svarbią misiją ir įžiebęs miesto žaliaskarę, meras pakvietė gyventojus smagiai praleisti laiką besimėgaujant pačių visaginiečių atrinktomis dainomis – likus kelioms dienoms iki šventės, gyventojai buvo pakviesti savo dainų pasiūlymus išreikšti socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją