Kai kurie mėgsta eglę išsirinkti patys, o kita gyventojų grupė nenori vargti ir šalti renkantis žaliaskarę, todėl eglę išsirenka internetu su galimybe pristatyti į namus. Tiems pirmiems dar teks palaukti, nes šalia prekybos centrų ar parduotuvių, kur dažniausiai ir parduodamos gyvos eglės, jų dar nėra. Užtat internete egles užsakyti jau galima. Šiemet kainos svyruoja nuo 25 iki 80 eurų.

Populiarūs kėniai kainuoja nuo 28 iki 80 eurų. Norintieji mažesnės eglės, vos 110-130 cm, normandinį kėnį galės nusipirkti už 28 eurus (su akcija jo kaina 25 eurai). Šiek tiek aukštesnis ir brangesnis bus daniškas kėnis (125-150 cm). Jį galima užsisakyti už 40 eurų. Tokio pat dydžio kėnių galima rasti ir už brangiau – 55 eurus, o su vazonu mažas kėnis kainuos 80 eurų.

Pardavinėjamos eglutės

Norintieji namus papuošti didesniu kėniu (160-200 cm) skirtingose internetinėse parduotuvėse galės rinktis ne tik dydį, bet ir ieškoti mažesnės kainos. Tokios eglutės kaina startuoja nuo 45 iki 80 eurų.

Galima rasti ir didesnių kėnių, kurių aukštis yra daugiau nei 2 metrai. Tokių medelių kaina prasideda nuo 75 eurų ir gali siekti net 490 eurus.

Lietuviškos eglutės, jeigu lyginsime jas su kėniais, yra pigesnės. Jų kainos internete prasideda nuo 25 eurų. Vidutiniškai lietuviška eglė (170 cm) el. parduotuvėse kainuoja 40-50 eurų. Už aukštesnę nei 2 m eglutę daugiausiai sumokėsime 65 eurus.

"Kalėdų medis" eglutės

Elektroninės parduotuvės, iš kurių galima nusipirkti eglučių turi savo privalumų. Dažnai į kainą yra įskaičiuotas ne tik eglučių atvežimas, bet ir išvežimas. Visgi pirkėjas neturi galimybės apžiūrėti eglutės iš anksto ir išsirinkti tą, kuri jam patinka labiausiai. Todėl iki šiol dauguma žmonių eglutes renkasi pirkti gyvai. Toks eglės pirkimo būdas turi dar vieną privalumą – galima derėtis dėl žaliaskarės kainos, ko internetu padaryti nepavyks.