Mat Palanga, vienintelė iš pajūrio savivaldybių, neatsisakė tradicijos surengti fejerverkų šou. Neringa ir Klaipėda atsisakė pinigus švaistyti į orą. Tačiau Palanga liko ištikima tradicijoms.

Todėl į kurortą pasigrožėti reginiu suplūdo tūkstančiai žmonių iš aplinkinių miestų, daugiausiai iš Klaipėdos, Kretingos, Telšių. Jau dvi valandas iki vidurnakčio visos miestelio automobilių stovėjimo aikštelės buvo pilnos. Neradę vietos, kur palikti automobilius, fejerverkų gerbėjai suko ratus, važiavo į kiemus, sustodavo neįgaliesiems skirtose vietose. Šiaip ne taip radę laisvesnį tarpą palikdavo juose mašinas, o patys, trumpam stabtelėję prie kurhauzo ir įsiamžinę prie kurorto eglės, skubėjo jūros tilto link.

Dėl tūkstančių svečių J. Basanavičiaus gatvė priminė vasarą. Veikė restoranai ir kavinės, kavą, karštą vyną ir gardėsius pardavinėjantys kioskai neatsiginė klientų, kurie kantriai laukė eilėse. Veikė apžvalgos ratas, kuriuo pasisukti taip pat laukė eilės.

Kiti nesidairydami skubėjo prie jūros. Absoliuti dauguma į Palangą trumpam arba ilgesniam laikui atvažiavusiųjų buvo blaivūs. Vyravo geranoriška atmosfera, išgėrusių beveik nesimatė. Gal jų ir buvo, tačiau jų buvo mažuma ir nekrito į akis.

Naujųjų metų naktis Palangoje

Dominavo šeimos, kurios į Palangą atvažiavo tik dėl vaikų, kurie norėjo pamatyti tikrus fejerverkus, o ne pirktus iš parduotuvės.

Tiesa, vienoje vietoje teko sutikti jėgų neapskaičiavusią jaunikaičių kompaniją, kuriai niekaip nesisekė susidoroti su orientaciją praradusiu ir visiems į atlapus kibusiu bičiuliu. Tačiau nenuorama greitai buvo suvaldytas ir išvestas.

Vidurnaktį dangų virš jūros nušvietė išreklamuotas ir išgirtas fejerverkas, kuris kaip ir kasmet buvo šaudytas nuo Palangos tilto. Norintieji pasigėrėti reginiu plūdo prie jūros, stovėjo ant kopų, paplūdimyje, nes tilto prieigose nebebuvo vietos. Ten žmonės stovėjo lyg silkės statinėje. Dalis smalsuolių pasiliko Jūratės ir Kastyčio skvere, tačiau čia nieko nesimatė. Ugnies šou truko kelias minutes, daugelis jį mėgino įamžinti telefonais.

Geriausiai ugnies šou buvo galima matyti nuo centrinės gelbėjimo stoties, tačiau ten nebuvo girdėti muzikos.

Po fejerverkų minia kelias minutes sveikino vieni kitus, kėlė putojančio vyno taures, siuntė sveikinimus telefonais ir bendravo su artimaisiais. Paskui visi patraukė atgal. Tiesa, jau kitais metais – 2024-aisiais.

Ilgai nebegaišdami fejerverkų gerbėjai surado savo automobilius ir pasuko namo. Tačiau vėl teko sukti ratus ir kantriai laukti spūstyse, nes iš miesto visi išvažiuoti nutarė tą pačią minutę, todėl teko apsišarvuoti kantrybe. Kretingos ir Klaipėdos gatvėse nusidriekė tūkstantinės automobilių eilės.
Žmonės skubėjo namo švęsti Naujųjų 2024-ųjų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)