„Trečius metus iš eilės rengiame akciją „Eglutė“, taip siekdami kalėdiniu džiaugsmu ir jaukumu pripildyti gyventojų namus ir kartu su Lietuvos policijos pareigūnais priminti – miškuose, kaip ir keliuose, labai svarbu laikytis taisyklių. Savavališkai kirsti eglaites, jų šakas draudžiama, o norint kalėdiniais medeliais papuošti savo namus, juos reikėtų ne kirsti, o įsigyti tam skirtose prekybos vietose. Akcijos metu kiekvienam atsakingam vairuotojui padovanosime mūsų įmonės medelynuose užaugintą eglutę“, – teigė Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

„Ši tradicinė akcija suvienija miškininkų ir policijos pareigūnų pajėgas net tik tam, kad šviestų ir ugdytų visuomenės sąmoningumą, bet ir tam, jog artėjant Kalėdoms pripildytų šalies gyventojų namus jaukumu ir kalėdine, mišku dvelkiančia nuotaika", – pranešime spaudai sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Prie įvažiavimų į minėtus miestus miškininkai ir policijos pareigūnai vairuotojams padovanos kelis šimtus eglučių ir ragins keliuose bei miškuose elgtis atsakingai ir saugančiai.

Kiekvienais metais nustatoma vis mažiau nusižengimų miškuose. Siekiant dar labiau sumažinti pažeidimus VMU kartu su policijos pareigūnais organizuoja bendrus reidus, kurie efektyviai prisideda prie pažeidimų šalies miškuose mažinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją