Rokiškyje šiandien taip pat atsidarė ir pirmoji Lietuvoje Kalėdų rezidencija. Be to, Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijos metu buvo siekiama ir degančių šaltųjų ugnelių rekordo. Vienu metu sužibo rekordiškai daug – 3100 švieselių.

Šių metų Rokiškio eglę savo rankomis sukūrė Rokiškio miestelėnai savanoriai. Jie patys susivirino unikalią metalo konstrukciją, kurią tarsi nėriniais papuošė iš eglės šakų, likusių po miško valymo, nupinta net 300 metrų ilgio girlianda. Taip rokiškėnai ir vadina savo eglutę – „nėrinių eglute“.

Kalėdų eglutės įžiebimo ir Kalėdų rezidencijos atidarymo šventėje atidaryta ir didelė prakartėlių paroda. Šviesų menininkas Eugenijus Sabaliauskas nušvietė prakartėles netikėtomis spalvomis.

Šiaurės Lietuvos miestas Rokiškis yra garsus savo sūriais ir teatro festivaliai. Nuo šiol Rokiškis pretenduoja tapti ir Šiaurės Lietuvos Kalėdų sostine. Iki didžiųjų metų švenčių lieka visai nedaug, tad rokiškėnai kviečia į gausybę įvairiausių renginių.

Muzikos mylėtojai kviečiami į X-ąjį klasikinės muzikos festivalį, kurį organizuoja garsiosios seserys Simona ir Justina Zajančiauskaitės, vyks tradicinis Rokiškio Rudolf Lyman muzikos mokyklos žiemos koncertas.

Teatro ir literatūros gerbėjai kviečiami į poeto Vytauto Stankaus ir Paskutiniosios vilties kvarteto vakarą, daugybę nuotaikingų ir smagių Kalėdinių spektaklių.

Meno gerbėjų laukia net penkios parodos, kurių viena – garsi tautodailės paroda „Aukso vainikas“.

Tyrą Kalėdų laukimą pajusti bus galima Advento vakare ar tradicinėje folkloro šventėje „Aušta aušrela“ bei Kūčių vakaro programoje „Piemenėlių Mišių belaukiant“.

Gruodis stulbins pramoginių koncertų gausa. Be garsaus atlikėjo Merūno Vitulskio, Kultūros centro scenoje pasirodys ir daugybė kitų, įvairioms amžiaus grupėms patinkančių populiarių atlikėjų.

Apie tikrąsias švenčių vertybes: gerumą, globą bei tarpusavio santykius vaikams pasakos maži mėlyni žmogeliukai Smurfai nuotaikingame spektaklyje „Smurfų Kalėdų stebuklas“. O naujuosius metus pasitiksime atgimusioje nuostabioje tradicijoje – naujametiniame miesto vakarėlyje. Į jį kviečiamos šeimos su vaikais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)