Dovanoti Kretingai pagrindinę miesto eglę buvo pakviesti visi rajono gyventojai. Iš viso miestui buvo pasiūlytos 7 žaliaskarės, iš kurių atrinkta kretingiškės Irenos Bričkienės kieme auganti apie 11-12 metrų aukščio sidabrinė eglė.

Rotušės aikštėje ji iškilmingai įžiebta kartu su Kalėdų Seneliu, atlikėja Liepa Mondeikaite ir Kretingos rajono kultūros centro kolektyvais. Kartu sužibo ir greta Rotušės aikštės esančiame skvere įrengtas unikalus Žėrinčių eglučių skveras, veiksiantis visą šventinį laikotarpį. Dėl miesto viešosiose erdvėse iš viso sužibusių dešimčių įvairiausių eglių Kretinga pretenduoja tapti tikra Kalėdų eglučių sostine.

Pagrindinės miesto Kalėdų eglės įžiebimo programa vadinasi „Žėrinčios Kalėdos Kretingoje“, kurios renginiai trunka visą savaitgalį. Tradiciškai tuo metu veikia dvi kalėdinės mugės: penktadienį ir šeštadienį M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje sušurmuliuoja kalėdinė mugė „Įkvėpk! Kalėdos!“, o Rotušės aikštėje – kalėdinė mugė „Šiltos dovanos“.

Kretingiškiai ir miesto svečiai kviečiami sudalyvauti specialioje ekskursijoje „Kalėdų burtai Kretingoje“. Keliaudami po jaukiai apšviestą Kretingą, ekskursijos dalyviai susipažįsta su žymiausiais miesto objektais, sužino kalėdines tradicijas, vaišinasi kakava ir šventiniais karameliniais saldainiais, kurie, neabejotinai, primins tikrą vaikystės pasaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją