Teatro aikštėje penktadienio vakarą buvo įžiebta klaipėdiečių šeimos – tėčio ir dukters dovanota, jų sklype 30 metų auginta žaliaskarė, kuri tapo pagrindine miesto Kalėdų egle.

Šventės organizatoriai juokavo, jog šiemet uostamiestis lygiuojasi į Niujorką, todėl gyvoji Klaipėdos žaliaskarė papuošta kaip garsioji Rokfelerio eglė – jokių žaisliukų, bet daugybė įvairiomis spalvomis šviečiančių lempučių.

Tačiau įspūdingiausiu ir pagrindiniu šventės akcentu tapo ne Kalėdų eglės, o magiško sniego rutulio – „I love Klaipėda“ įžiebimas.

Stilizuotas milžiniškas sniego rutulys, kurio skersmuo – 10 m, aukštis – 6 m, apgaubė vieną gražiausių Klaipėdos simbolių – Taravos Anikę.

Šio projekto autorius – Jacques‘as Rival‘is, garsus originalių šviesos instaliacijų viešose miestų erdvėse kūrėjas.

Klaipėdos Kalėdų eglės įžiebimo šventė

Uostamiestyje projektas įgyvendintas tik gavus paramą iš Klaipėdos pramonininkų asociacijos, kurių indėlis siekia 40 tūkst. eurų.

„Man labai svarbi estetika ir grožis. Kurdamas šį sniego rutulį siekiau apjungti praeitį ir dabartį – tokią praeitį, kurioje vaikystė ir jos lengvumas, kurioje nėra problemų, kurioje triumfuoja grožis, kuri įkvepia mus būti geresnius dabar. Tegul šis simbolinis sniego rutulys praskaidrina Šv. Kalėdų laukimą jūsų miestui“, – linkėjo projekto autorius.

Kalėdų stebuklai Klaipėdoje prasidėjo. Taip konstatavo Teatro aikštėje gausiai susirinkę žmonės, kurių neišgąsdino ir gana atšiaurios oro sąlygos.

Kalėdų šviesa nušvito ne tik Teatro aikštė, bet visas uostamiestis – tuo pačiu metu, kai buvo įžiebta Kalėdų eglė, įsižiebė ir visi miesto papuošimai.

Šventinį vakarą vainikavo fejerverkų salvės, kalėdinė muzika.

Teatro aikštėje įsikūrė ir šventinis miestelis su kalėdinės mugės skoniais ir kvapais. Septyniuose prekybiniuose nameliuose – skirtingos tematikos aromatai ir skanumynai. Praeiti pro šalį neleis imbierinis, meduolinis ir obuolių namelis, šalia kurių gruodžio 4-ąją bus kepami vafliai. Čia bus galima paragauti ir specialiai Klaipėdai ir tik žiemos šventėms pagaminto nealkoholinio vyno.

„Kavomanams“ – įvairiausios kavos ir su ja susijusių suvenyrų namelis, greta kalėdinių suvenyrų „štabas“.

Pirmadieniais–ketvirtadieniais mugė veiks 16–20 val., penktadieniais–šeštadieniais 12–22 val., sekmadieniais 12–20 val. kalėdiniame miestelyje suksis ir šventinė karuselė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)