Pasak poros dukters Raimondos, jau eilę metų moters tėvai čionykčiams gyventojams ir atvykstantiems smalsuoliams kuria kalėdinį stebuklą ir visa tai senoliai daro savomis lėšomis:

„Čia mano tėvelių, Reginos ir Antano Jonuškų, jau kasmet kuriamas grožis. Visą pagrindą jie patys daro. Turėjo kelis pagalbininkus, kurie padėjo puošiant namelio stogą ir instaliuojant kai kuriuos elektros pajungimo sprendimus. O šiaip visos mintys, idėjos ir, žinoma, finansai yra jų dviejų“, – apie tėvų norą dovanoti sau ir aplinkiniams Kalėdų džiaugsmą pasakoja Raimonda.

Regina ir Antanas, pasakoja dukra, – jau senjorai, bet šia puošimo mintimi „užsikrėtė“ prieš keletą metų ir tai tapo kasmetine tradicija.

Antano ir Reginos sodyba, Raimondos nuotraukos

„Dabar jau ne pirmi metai ir miestelio eglutės įžiebimas yra rengiamas tą patį vakarą, kaip ir sodybos įžiebimas. Šiemet vėl teko man su vyru surengti įžiebimo šventę, kurioje buvo ir dainuojantis Kalėdų Senelis bei Snieguolė. Mano vyras – operos solistas, tai kurybinių minčių švenčių organizavimui šiek tiek turime. Įžiebimo šventės metu buvo šimtai žmonių, visa pilna gatvelė susibūrė.

Visi vaikai ir šventės metu, ir šiaip kasdien atvykę, gauna saldžias dovanėles. Ir visa tai iš tėvelių asmeninių lėšų. Turbūt todėl juos ir globoja visi angelai. Tikrai didžiuojuosi, kad jie ne skundžiasi, kaip Lietuvoje gyventi blogai, o kuria, dalinasi gerumu ir visiems dovanoja šviečiantį šventinį laikotarpį“, – kalba Raimonda.

Kasmet Jonuškų namas ir kiemas sužimba vis kiek kitaip – atsiranda naujų dekoracijų, o ir senosios sudėliojamos naujoviškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)