Šių metų eglutės dekoracijos kurtos iš metalo konstrukcijų, kurias gaubia tūkstančiai tvirtinimo juostelių. Eglės puošmenų kūrėjai skaičiavo, kad ant vienos tokios plunksnos pritvirtinta apie 500 tokių juostelių. Į visas „Angelo palydėtos“ eglutės plunksnas integruotos lempelės kurs jaukumą ir šviesą.

Iš viso eglę puošia apie 150 plunksnų nuo 1 iki 3 m. ilgio. Dar didesnės plunksnos suformavo ir vartus į išpuoštą Kauno Rotušės aikštę, o praskrendantis angelas plunksnų pabarstė ne tik ant eglės ir erdvės aplink ją, tačiau ir tolėliau nuo išpuoštos aikštės. Šių metų žaliaskarės eglišakiai atkeliavo iš urėdijos, o dalį atvežė geranoriški žmonės.

Ne mažiau įspūdinga buvo ir pernykštė auksu žėrinti Kauno žaliaskarė, anuomet kauniečius ir miesto svečius nukėlusi į Paukščių taką. Pernykščių dekoracijų jūroje dominavo žvaigždės – ant 24 m. aukščio žaliaskarės jų nutūpė net 400.

Pasak jau šešiolika Kauno eglių puošusios Jolantos Šmidtienės, 2022-ųjų eglutės kompozicijos vadovėliu buvo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslas „Žvaigždžių sonata“. Menininkė nutarė eglės viršūnę apjuosti žiedu ir ant jo sudėti ženklus, didžiules žvaigždes, kurios apačioje vaikštantiems žmonėms atrodytų tarsi žvaigždynas.

Taigi, kuri žaliaskarė – šių metų ar pernykštė – jūsų širdis užkariavo labiau? Balsuokite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)