Kauniečiai ir miesto svečiai nušvitusioje Laisvės alėjoje gali ne tik pasigrožėti jos simboliais tapusias liepas apipynusiomis lempučių girliandomis, bet ir apsilankyti įspūdingai nutviskusio Muzikinio teatro sodelyje. Iškritus sniegui ši miesto erdvė atrodo itin įspūdingai, tarsi pasakų parkas su jame besiganančiais švytinčiais gyvūnais.

Kalėdinės dekoracijos Kauno centre

Šventiškai pasipuošė ir Vytauto Didžiojo universitetas, neseniai atnaujintame Studentų skvere papuošta žaliaskarė eglė, sukurta šventine dvasia pulsuojanti erdvė.

Pagrindiniu Laisvės alėjos akcentu vėl tapo jos centre esantis fontanas, šįkart jame įkurdinta magiškus augalus primenanti švytinti kompozicija.

Nemažai dėmesio šventinei puošybai skyrė Laisvės alėjoje veikiančių verslų savininkai. Tiesa, jų iliuminacijos akylesnius kauniečius mažai kuo stebina, dažnai naudojamos tos pačios dekoracijos, mažai kuo skiriasi ir jų kompozicijos.

Kalėdinės dekoracijos Kauno centre

Bene labiausiai aptariamu tapo vieno restoranų sprendimas eksterjerą papuošti masyvių, tamsiai raudonų užuolaidų imitacijomis ir gausybe burbulus primenančių žaislų. Vieni kauniečiai piktinasi tokiu sprendimu, vadina jį slaviška estetika, kiti pripažįsta, jog verslininkų sprendimas pasiteisino – restoranų dekoracija tikrai išskirtinė ir atkreipia praeivių dėmesį.

Ar jau užfiksavote įspūdį palikusių kalėdinių papuošimų? Kaip atrodo jūsų miestas laukiant Kalėdų? Kviečiame dalintis kadrais el. paštu pilieciai@delfi.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)