Pernai metais 700–ojo gimtadienio proga Katedros aikštėje buvo „iškeptas“ elegantiškas trijų aukštų tortas, užpernai puošėmės veidrodine eglute, o dar ankstesniais metais sostinę puošė moderni siurrealistinė eglė. O štai ankstesnių eglių, kurias gaubė kalėdinių lempučių skraistės, tiesiog neįmanoma pamiršti – jos susilaukė didelio atgarsio ir užsienio šalių žiniasklaidoje.

Kiekvienais metais Vilnius stebina naujais ir ryškiais eglučių įvaizdžiais, todėl tampa bene laukiamiausiu šventiniu simboliu. Tačiau garsiai aptarinėjami ne tik eglučių įvaizdžiai, bet ir kainos. Štai, pernai Katedros aikštės puošmena savivaldybei kainavo 231 tūkst. eurų, o gyventojai susirūpino, kodėl eglė tokia brangi. Dėl skandalingai nuskambėjusios kainos net buvo kreiptasi į finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT).

Vis dėlto, su įspūdingu tortu garbingą jubiliejų pernai atšventusi savivaldybė šiemet šventinį reginį kuria už maždaug triskart mažesnę sumą – 89,5 tūkst. eurų. Už panašią sumą sostinė puošėsi ir 2021–aisiais.
Katedros aikštėje pradėta statyti Kalėdų eglė

Smalsūs praeiviai nuo šiandien gali stebėti, kokia puošmena iškils Katedros aikštėje. Kaip ir kasmet, savivaldybės atstovai iki paskutinės minutės eglės konceptą laiko paslaptyje ir kviečia susipažinti su Kalėdų egle ne anksčiau nei per jos įžiebimo akimirką.

Šiemet eglės įžiebimo šventė Katedros aikštėje vyks penktadienį, gruodžio 1 d. Šventės pradžia – 19:30. Tą pačią dieną pradės veikti ir kalėdinis miestelis, o Valdovų rūmuose esančioje čiuožykloje ir Kalėdų senelio rezidencijoje bus galima apsilankyti nuo gruodžio 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)