Merkinės Kalėdinės eglutės įžiebimas 18 val. O šventišką nuotaiką kurs ir vakarą vainikuos, Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras „TRIMITAS“.

Nuo gruodžio 7 dienos miesto gyventojai ir svečiai kviečiami visu šventiniu laikotarpiu apsilankyti vienintelėje Lietuvoje prakartėlių parodoje „Šalcinio“ galerijoje. Kalėdinė italų meistrų paroda yra nedidelė dovana Merkinės miestelio žmonėms ir lankytojams. Šiais 2023 metais švenčiame 800 metų sukaktį nuo pirmosios prakartėlės scenos atkūrimo, priskiriamo šventajam Pranciškui Asyžiečiui.

Pasakojimas nukelia į 1223 metus, kai prieš Kalėdas šventasis Pranciškus Asyžietis įrengė pirmąją gyvąją gimimo sceną Greccio, mažame kalnų miestelyje centrinėje Italijoje, sukurdamas ją miške prie vienuolyno esančiame oloje, pridėdamas šieno, atgynė jautį ir asilą, ir mažą vaikiuką padėtą ėdžiose, viskas buvo paruošta taip, kaip atsitiko Betliejaus tvarte, kai gimė Jėzus.

Gruodžio 9 dieną 15:30 Merkinės kultūros centras ir miestelio bendruomenė kviečia jungtis visus į labdaringą aukcioną skirtą Merkinės bažnyčios vargonams restauruoti. Šventinį renginį ves Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas, o loterijos prizus ir gerą nuotaiką dalins Merkinės fabriko įkūrėjas, žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius, rašoma pranešime spaudai. Daugiau informacijos www.merkinesvargonai.lt

Gruodžio 16 dieną jau tradicija tapusi Kalėdinė mugė kurią organizuoja Merkinės fabrikas. kurioje galėsite įsigyti ne tik originalias amatininkų ir auksarankių dovanas, bet ir užsukti į naujai naujai atidarytą Merkinės fabriko kepsnių cechą.

Gruodžio 2, antrą kalėdų dieną 12 val.choras Merkinė ir styginių kvartetas kviečia į Kalėdinių giesmių koncertą Merkinės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją