Auksinę Jonavos Kalėdų eglutę įžiebė auksinis personažas Žibinčius, Kalėdų senelis ir Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius.

Sąjūdžio aikštėje susirinkusiems jonaviečiams koncertavo vietos atlikėjai ir Eurovizijos dalyvė Monika Linkytė.

Įžiebę pagrindinę miesto eglę jonaviečiai suskubo į šalia esantį Ramybės skverą, kuriame jau penktus metus įsikūrė kalėdinių eglučių miestelis.

„Auksine giria“ virtusiame miestelyje šiemet savo eglutes pastatė rekordinis skaičius Jonavos rajono įstaigų, įmonių ir bendruomenių. Lankytojai čia pamatys per šimtą įvairių rankų darbo eglučių.
Eglės įžiebimo šventė Jonavoje, Audriaus Reipos ir Vytauto Kalpoko nuotr.

„Auksinė giria, kurioje apsigyveno stebuklinga auksinė žuvelė, yra kaip pasaulis, kuriame susipina magija ir gamtos grožis. Kiekvienas žingsnis kalėdinių eglučių miestelio auksinėje girioje tampa paslaptingu kelionės žingsniu, o ši spindinti žuvelė – troškimų talismanu.

Ji laukia visų, kuriems reikia šiek tiek drąsos ir pasitikėjimo savimi, kurie turi slaptų troškimų. Nedelskit ir leiskitės į kelionę po stebuklingą girią, prisotintą magijos ir paslaptingumo. Atėję pamatysite, kad net patys mažiausi stebuklai gali pakeisti pasaulį aplink jus“, – kviečia Jonavos turizmo informacijos centras.

Jonavos kalėdinių eglučių miestelį iš Sąjūdžio aikštės galima pasiekti žengiant pro atnaujintą ir šventėms pasipuošusį Krašto muziejaus ir Turizmo informacijos centro kiemelį.
Eglės įžiebimo šventė Jonavoje, Audriaus Reipos ir Vytauto Kalpoko nuotr.

Praeiviai čia kviečiami stabtelėti ir sušilti, išsiųsti laišką Kalėdų seneliui.

Turistai muziejuje ras specialų žemėlapį su šventiniu maršrutu žygiui po kalėdiniam laikotarpiui pasipuošusią Jonavą. Žemėlapis lankytojus nuves prie spindinčio pėsčiųjų tilto ir į Joninių slėnį, kur aukso ir sidabro spalvomis žiba dar viena įspūdinga žaliaskarė. Šią gyvą eglę miestui dovanojo jonaviečių šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)